Фоторепортаж

Свята закінчуються: у Житомирі розбирають різдвяний ярмарок, а містяни вже викидають ялинки на смітник. Фоторепортаж

17 January 2022, 16:06

Хоча цикл новорічно-різдвяних свят і завершується на Водохреща, 19 січня, вже після старого Нового року житомиряни масово «озеленюють» смітники, викидаючи ялинки та сосни.

Зовсім зелені та повністю обсипані, більші за людський зріст та зовсім маленькі, дбайливо загорнуті у плівку та перемотані скотчем, з гілочок та цілі ялинки та сосни можна побачити не лише на смітниках у дворах, а й під парканами та за гаражами.

На початку року екологи нагадали житомирянам, що ялинки й сосни, які прикрашають оселі під час різдвяно-новорічних свят, після «використання» не варто викидати на стихійні смітники – дерева краще принести до місць збору сміття у дворах або ж самостійно здати на подальшу переробку. Утилізацією хвойних дерев займається КП «Автотранспортне підприємство-0628» Житомирської міської ради.

Варто зазначити, що цьогоріч більшість викидає свої дерева не прямо у смітник, а складає на купу поряд зі смітником, щоб комунальники могли забрати їх на утилізацію.

Різдвяний ярмарок біля «Жовтня» 17 січня вже почали розбирати, проте деякі кіоски ще працюють. Парк атракціонів вже майже прибрали.

На Михайлівській вже розібрали фотозони, а от ялинка, місток біля неї та фасади будівель досі прикрашені.

Світлини смітників, які після різдвяно-новорічних свят «зеленіли» ялинками, дивіться у фоторепортажі на Житомир.info від 18 січня 2021 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Різдвяний ярмарок ялинка смітник  
Матеріали по темі