Місто

Вартість проїзду в громадському транспорті Житомира зросте з 29 січня

19 January 2022, 09:33

Вартість проїзду в громадському транспорті Житомира буде підвищена з 29 січня.

Таке рішення ухвалили на черговому засіданні міськвиконкому 19 січня 2022 року.

«Проєктом рішення пропонується збільшення проїзду на 2 гривні. Якщо зараз в електротранспорті вартість проїзду 4-5-6 гривень відповідно до способу оплати, то пропонується встановити при розрахунку транспортною карточкою чи «карткою житомирянина» на рівні 6 гривень і 8 гривень, якщо оплата готівкою або банківською карткою. Для автобусних маршрутів оплата транспортною карточкою буде становити 8 гривень, банківською карткою чи готівкою – 10 гривень», - пояснив начальник управління транспорту та зв’язку Костянтин Підпокровний.

Вартість проїзду для учнів загальноосвітніх шкіл вартість проїзду залишається на рівні 3 грн, але при умові оплати безготівково – транспортною карточкою, готівкою треба буде платити 4 гривні в електротранспорті та 6 грн в автобусі.

«Проєктом рішення передбачається два етапи підняття тарифу: перший, який озвучено, планується встановити з 29 січня поточного року, на другому етапі, з 1 липня 2022 року, тариф фактично по автобусних маршрутах не змінюється, зміни стосуються електротранспорту – збільшення на 2 гривні готівкової вартості оплати, оскільки до того часу планується, що вже не буде кондукторів», - анонсував начальник управління.

Детальніше дивіться у сюжеті на нашому сайті

Нагадаємо, відповідно до оголошення про розроблення проєкту регуляторного акту «Про затвердження вартості проїзду в громадському транспорті Житомирської міської ОТГ», оприлюдненому на офіційному сайті 18 листопада 2021 року, у наступному році вартість проїзду в житомирських маршрутках і комунальному електротранспорті збираються підвищити до 10 грн, якщо розраховуватися банківською карткою чи готівкою.

8 грудня 2021 року житомирський перевізник Аркадій Савіцький, який має найбільшу кількість маршрутів, розповідав, що хоче, аби з нового 2022 року ціну на проїзд підняли до 14 грн за квиток, мотивуючи це подорожчанням пального, шин, а також відсутністю компенсації за пільгові перевезення. У міській раді зазначали, що йтимуть на перемовини з перевізниками, та не виключали, що ціну можуть підняти більше ніж до 10 грн. Також у міській раді обіцяли провести громадські слухання щодо цього питання.

А 29 грудня під час пресконференції Житомирський міський голова запевнив, що ціна точно не зросте до 14 грн, як того хотілося б деяким приватним перевізникам. 6 січня 2022 року заступник мера Олександр Шевчук інформував, що з 10 січня вартість проїзду не підвищиться, дату визначать після новорічних свят.

Як повідомляв Житомир.info, 29 жовтня 2021 року заступник начальника КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Сергій Лазарєв, звітуючи про підсумки роботи ТТУ за 9 місяців, зазначав, що зростання ціни на проїзд у тролейбусах і трамваях не уникнути, оскільки зросли ціни на електроенергію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком транспорт проїзд тариф Підпокровний  
Матеріали по темі