Новини компаній

Як боротися з надмірною вологістю повітря?

20 January 2022, 14:30

Підвищена вологість повітря в приміщенні сприяє появі цвілі, грибка, викликає алергію та легеневі захворювання у людей. Крім цього, надмірна вологість псує обробку кімнат та меблі, а також негативно впливає на стан продуктів харчування та електротехніки. Оптимальний мікроклімат у приміщенні забезпечують осушувачі повітря. Ці пристрої необхідно встановлювати скрізь, де часто виникає підвищена вологість: критих басейнах, тренажерних залах, льохах, підвальних приміщеннях, складах, цехах, саунах та лазнях.

Як працює осушувач повітря?

Принцип роботи осушувача схожий на роботу холодильника або кондиціонера. Спочатку повітря потрапляє у осушувач, де охолоджується від випарника. Надлишок вологи накопичується в спеціальний відсік або виводиться назовні через дренажну трубку. Потім повітря з потрібним рівнем вологи знову підігрівається до колишньої температури і повертається у приміщення. Ви можете встановити в осушувачі бажаний рівень вологи, і пристрій його підтримуватиме.

Види осушувачів повітря

Осушувачі повітря відрізняються конструкцією та поділяються на два типи:

  • Підлогові
  • Настінні

Осушувач для підлоги встановлюється на підлозі без проведення монтажних робіт. Враховуйте площу приміщення, де працюватиме підлоговий осушувач, щоб він не займав багато місця. Серед підлогових осушувачів є моделі, які легко можна пересувати. Вони обладнані баком для збирання конденсату, тому не прив'язані до системи водовідведення.

Стінний осушувач за допомогою анкерних болтів або кронштейнів кріпиться на стіну. Настінні осушувачі не займають багато місця, тому добре підходять для невеликих приміщень.

Є моделі осушувачів, які можна встановлювати на підлозі та кріпити на стіну, наприклад моделі бренду Fairland. Крім цього, осушувачі Fairland мають ще одну важливу перевагу – наявність інверторної технології.

Переваги інверторних осушувачів повітря

Інверторні осушувачі повітря відрізняються від звичайних осушувачів плавною роботою. При досягненні необхідного рівня вологи в приміщенні пристрій зменшує темп і починає працювати не на повну потужність, а в режимі підтримки заданого мікроклімату. Тому інверторні осушувачі набагато економічніші, ніж осушувачі без інверторної технології.

Безшумна робота – ще одна найважливіша перевага інверторних осушувачів. Ви можете встановити пристрій у будь-якому житловому та громадському приміщенні, і робота осушувача не заважатиме нікому.

Чим більша площа приміщення, чим більше вологи має осушити пристрій за добу. Тому при виборі осушувача звертайте увагу на його потужність. Встановіть осушувач, і ви отримаєте ідеальний мікроклімат у приміщенні, а також назавжди позбавитеся від шкідливого впливу вологого повітря.

jLzMa4WmIFd8WVt7u37weVjLCPW3EwZO6pw_V9n3h8Mf5GxCEz8Vx-vfTrjqM9YHncmX7k56cSi7tTNKPm6HwDaGnx5GS3j2dDT-QCezT3ZBkM_pA_uuMVHTgcXxGrg40VkHK1in

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вологість цвіль грибок осушувач осушувач повітря  
Матеріали по темі