Події

Жителька Житомирської області відсудила 3 тис. грн моральної шкоди за дочку, в яку однокласники кидали камінням

26 January 2022, 13:22

Жителька Овруччини Житомирської області домоглася стягнення 3 тисяч гривень моральної шкоди з батьків однокласників її дочки. Діти жбурляли по дівчинці камінням, а через це, стверджує жінка, вона, як матір, отримала стрес.

Рішення щодо вказаної цивільної справи Овруцький районний суд Житомирської області ухвалив 24 грудня 2021 року. У Єдиному державному реєстрі судових рішень його оприлюднили 29 грудня.

Сам інцидент, який став причиною судового позову, трапився 1 січня 2020 року. Зі слів позивачки, її дочка разом зі своєю подругою вийшла на вечірню прогулянку до центру села. Там дівчата зустріли компанію знайомих малолітніх односельчан. Між ними зав’язалась бесіда, у ході якої виник словесний конфлікт. Дочка позивачки разом з подругою вирішили повернутися додому, проте їх наздогнали знайомі, з якими щойно була суперечка, двоє з них почали кидати по дівчатах камінням. Як стверджує позивачка, внаслідок цього її дочка отримала легкі тілесні ушкодження. На лікування витратили 457 гривень. А сама жінка, з її слів, отримала нервовий стрес, адже хвилювалася за дитину. Моральну шкоду позивачка оцінила у 3 тисячі гривень. Матеріальні і моральні збитки жінка просила стягнути з батьків кривдників.

Скріншот з рішення Овруцького районного суду від 24.12.2021

З постанови слідчого, зміст якої описаний у матеріалах суду, відомо, що кривдниками були однокласники дівчинки. За версією однієї з осіб, причетної до конфлікту (однокласниці), постраждала дівчинка сама розпочала конфлікт, «а саме образливо коментувала фотографії першої в соціальних мережах, а також під час зустрічі 01.01.2020 близько 18 години вона перша почала образливо чіплятись та висловлюватись нецензурною лайкою в її адресу».

Втім, суд позов задовольнив, проте частково: стягнув лише моральну шкоду з двох відповідачів – по 1,5 тисячі з кожного. У частині компенсації матеріальної шкоди (457,20 грн) позивачка отримала відмову.

Скріншот з рішення Овруцького районного суду від 24.12.2021

Як повідомляв Житомир.info, 16 лютого 2021 року Ружинський районний суд оштрафував місцеву жительку, дочка якої цькувала однокласницю в соціальній мережі Instagram. Психологічне насильство щодо ровесниці 8-класниця вчиняла неодноразово. Матір дівчини-підлітка оштрафували на 850 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитина мати дочка Овруцький район Велика Фосня конфлікт камінь сутичка суд рішення  
Матеріали по темі