Здоров'я

Лікарні Житомирської області на 30% завантажені хворими на коронавірус, найбільш заповнені дві дитячі лікарні

27 January 2022, 11:25

Станом на 27 січня на стаціонарному лікуванні у медзакладах Житомирської області перебуває трохи більше 500 пацієнтів з коронавірусом. Завантаженість лікарень нині на рівні 30%. Зокрема, в Житомирі найбільше заповнені дитячі лікарні.

Про це 27 січня під час онлайн-брифінгу повідомила перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко.

«Зараз на стаціонарному лікуванні перебуває 507 хворих на коронавірус. У порівнянні з понеділком на цьому тижні кількість пацієнтів у стаціонарах області зросла лише на 39 хворих. Кисневу підтримку отримують 293 пацієнти. На апаратах ШВЛ знаходяться 10 хворих. Фактично усі пацієнти реанімаційних відділень невакциновані», – розповіла Наталія Остапченко.

З її слів, найбільш завантажені нині дитячі лікарні. Зокрема, у житомирській міській лікарні виникла потреба у розгортанні додаткових ліжко-місць.

«Зараз завантаженість ліжок у нас на рівні 30,6%. Найбільша завантаженість у нас в таких закладах: Дитяча лікарня імені Башека Житомирської міської ради, Обласна клінічна лікарня імені Гербачевського, Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня. На сьогодні потреба виникла у розгортанні 20 додаткових ліжок у лікарні імені Башека, у зв’язку з тим, що дійсно багато діток потрапляють до лікарень», – зауважила перша заступниця голови ОДА.

Зазначимо, що, відповідно до інфографіки на сайті Житомирської міської ради, за добу 26 січня до лікарень міста госпіталізували 47 хворих на коронавірус: у лікарню №1 потрапив один пацієнт, у лікарню №2 – 10, в обласну клінічну лікарню – 3, у міську дитячу лікарню – 21, в обласну дитячу лікарню – 12.

Як повідомляв Житомир.info, 24 січня 2022 року у міській дитячій лікарні ім. Башека розповідали, що за останні два тижні у закладі збільшилася кількість пацієнтів, які звертаються за медичною допомогою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 лікарня завантаженість  
Матеріали по темі