Здоров'я

Житомирська область на порозі «червоної» зони: за два тижні кількість виявлених випадків COVID-19 зросла у два рази

31 January 2022, 11:16

Три тижні триває зростання захворювання в Україні, за цей час добова кількість випадків інфікування зросла у 7 разів, госпіталізацій – у 2 рази.

Такі дані озвучив 31 січня міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час ранкового брифінгу – інформує пресслужба МОЗ.

«Попри обнадійливу тенденцію, що кількість людей, які тяжко захворіли та потребують лікування в стаціонарі, не зростає такими ж темпами, що і загальна кількість випадків інфікування COVID-19, вірус все ще становить серйозну загрозу, особливо для груп ризику та невакцинованих», – зауважив міністр.

Кількість нових зареєстрованих випадків за минулий тиждень знову майже подвоїлася у порівнянні із позаминулим: 194 тисячі проти 110 тисяч.

Такий значний приріст нових випадків захворювань пов'язаний із стрімким поширенням на території України варіанту Омікрон коронавірусу SARS-CoV-2. Штам Омікрон виявлено вже у 20 областях країни. Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Житомирській, Чернівецькій, Тернопільській областях та м. Києві.

Україна на сьогодні знаходиться на 46 місці серед 54 територій Європейського регіону Всесвітньої організації охорони здоров’я за кількістю випадків на 100 тис. населення за останні 14 днів.

Найбільше зросла кількість випадків на території Житомирської області – у два рази. Івано-Франківська область, яка стала лідером приросту позаминулого тижня та опинилася на червоному рівні епіднебезпеки, на минулому тижні мала значно нижчий приріст у +35,6%.

З огляду на ці дані, міністр ще раз звернувся до українців з проханням захистити своє здоров’я, зробивши щеплення проти коронавірусу. Особливо важливою вакцинація є для представників груп ризику, оскільки вона значно збільшує шанси цих людей запобігти смертельним наслідкам хвороби.

За інформацією МОЗ, станом на 30 січня 2022 року в Житомирській області перевищені три індикатори рівня епіднебезпеки.

Нагадаємо, з 20 січня Житомирська область перейшла із «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 до «помаранчевої» через перевищення одного показника – коефіцієнту виявлених випадків ПЛР або експрес-тестів на антиген. За даними на 26 січня також була перевищена динаміка рівня госпіталізації – 56,6%.

Як повідомляв Житомир.info, учні 1-11 класів Житомирської громади з 31 січня 2022 року переведені на дистанційне навчання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОЗ карантин Омікрон коронавірус  
Матеріали по темі