Здоров'я

​Вакциновані бустерною дозою вже можуть згенерувати сертифікат в «Дії»

1 February 2022, 11:27

У додатку «Дія» вже доступний сертифікат про вакцинацію третьою – бустерною дозою.

Про це 1 лютого на своїй сторінці у соцмережі повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Як і обіцяли, запустили COVID – сертифікати на бустер. Тепер усі, хто отримав бустерну дозу щеплення від COVID-19 можуть завантажити новий сертифікат. Свій «бустерний» сертифікат вже згенерував, тому можу вільно відвідувати заклади громадського харчування, державні установи та подорожувати. Але головне – це додатковий захист від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби, який ми отримуємо при введені бустерної дози. а наявними сьогодні даними наукових досліджень повна вакцинація у поєднанні з додатковим бустерним щепленням забезпечує 98% захисту від потрапляння у лікарню з Омікроном. Циркуляція останнього вже зафіксована у 20 регіонах нашої країни. Наразі понад 350 тисяч українців посили свій захист та вже отримали бустерну дозу антиковідної вакцини, та можуть отримати новий COVID – сертифікат і не відчувати додаткових карантинних обмежень», - повідомив Віктор Ляшко.

Міністр також розповів, що для цього потрібно зробити:

  • Зробити бустерну дозу, бажано у проміжку від 6 до 9 місяця після базового курсу щеплень (2 дози)
  • Згенерувати документ можна після того як вам зробили щеплення та внесли відповідний запис до електронної системи охорони здоров’я.
  • Як і раніше, достатньо надіслати запит на генерацію документу на порталі чи у застосунку «Дія».

Скільки діятиме сертифікат:

  • Термін дії сертифіката складатиме 270 днів з часу отримання бустерного щеплення.
  • Однак, щоб сертифікат був чинним для перетину кордону, має пройти 14 днів від моменту щеплення.

Документом можна користуватися як всередині країни, так і для перетину кордону інших держав.

Керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік на своїй сторінці у фейсбук також поділився «інструкцією» до сертифіката про вакцинацію бустерною дозою.

«Запустили ковід-сертифікати з бустером. Важливо: так само, як жовтий сертифікат не зеленіє сам після другої дози, так і до вашого сертифікату не додасться третя доза автоматом. Тому перегенеруйте сертифікати заново — буде й 3/3 бустер в повній інфо, і оновиться строк дії сертифікату, відповідно. Не забудьте про внутрішній сертифікат також). Нагадаю головне: Термін дії сертифіката з бустером — 270 днів з дати отримання бустерного щеплення. Строк дії попереднього зеленого сертифікату не додається. Якщо плануєте поїздку за кордон, враховуйте, що має пройти 14 днів від моменту щеплення, перш ніж бустер стане «чинним», - йдеться в дописі Мстислава Баніка.

Нагадаємо, на початку січня 2022 МОЗ повідомляло, що, якщо людина зробила бустерну дозу, то наприкінці січня у застосунку «Дія» можна буде згенерувати новий COVID-сертифікат, який буде чинним 270 днів від дати останнього щеплення.

Як повідомляв Житомир.info, з 22 грудня 2021 в Україні дозволили введення ревакцинальної дози проти коронавірусу для медиків та співробітників будинків інтернатного типу. На початку січня 2022 року особам старшим 60 років дозволили робити третю бустерну дозу вакцини проти коронавірусу, а згодом дозвіл отримали й всі охочі.

Де в Житомирі можна отримати бустерну дозу, дивіться у відеосюжеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вакцинація коронавірус щеплення бустерна доза сертифікат  
Матеріали по темі