Суспільство

Зробити запаси води, продуктів та ліків: рятувальники зібрали поради щодо дій на випадок надзвичайної події

22 February 2022, 13:08

Вода, продукти довготривалого зберігання, ліки, свічки і документи – короткий список найнеобхідніших речей на випадок надзвичайної події.

Поради щодо підготовки до надзвичайних ситуацій зібрала пресслужба ДСНС України.

«Спокійно і впевнено зустрічаємо виклики нового дня, бо знаємо алгоритми дій на будь-який випадок. Наші рятувальники навчаються та тренуються нон-стоп, аби долати надзвичайні події, тож ми пропонуємо і вам пройти своєрідну тактичну експрес-підготовку з цивільного захисту завдяки ось цій невеликій інфографіці, яку ми підготували для вас», – зазначають рятувальники.



Інфографіка пресслужби ДСНС України

Як обласний центр готується до можливого військового нападу, чи достатньо сил тероборони для захисту, як міський голова справляється з панікою та чи планує вивозити свою родину – на ці питання в 20 лютого в інтерв’ю Житомир.info відповів мер Житомира Сергій Сухомлин, яке можна прочитати тут.

Нагадаємо, 21 лютого 2022 року у міськрадіі повідомили, що у Житомирі на інформаційних дошках розмістять об’яви про найближчі укриття.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2022 року у Житомирі почали перевіряти стан тимчасових укриттів у підвалах багатоповерхівок. Так, 21 лютого 2022 року начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Микола Дідківський зазначив, що на обліку у місті 521 найпростіше укриття у житлових будинках. За результатами перевірки 15% з них – непридатні.

Як у Житомирі перевіряли укриття, дивіться у фоторепортажі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС цивільний захист рятувальник надзвичайна подія  
Матеріали по темі