ДОПОМОГА

На сайті пошуку житла для переселенців тепер можна шукати інформацію про транспорт до місця переселення

4 March 2022, 16:11

На сайті «Прихисток», який створили в перші дні нападу Росії для вимушених переселенців, що виїжджають із зони активних бойових дій, додали функцію пошуку транспорту до місця переселення.

Про це на брифінгу 4 березня розповів радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

«Зараз багато людей пробує виїхати із різних міст на західну Україну. В перші дні війни був створений сайт prykhystok.in.ua, на якому кожен бажаючий міг розмістити інформацію про житло, в якому можуть жити наші вимушені переселенці безкоштовно. Цей сайт працює зараз, на ньому – більше 5 тисяч адрес, більше 5 тисяч людей запропонувало своє житло для кожного, хто потребує тимчасового житла, кому треба переночувати десь по дорозі. Ми розширили цей сайт, бо є величезна проблема не лише знайти житло, але і як добратися, тобто логістика. До сайту prykhystok.in.ua ми інтегрували ще один блок, на якому ви можете домовитись, знайти людей, які готові везти вас в ті чи інші точки України. По суті, це такий сервіс BlaBlaCar, тільки в нинішніх воєнних мовах», - сказав Вадим Денисенко.

Знизу згаданого сайту додали розділ для тих, хто не може залишити територію і потребує допомоги.

Також Уряд перезавантажив «гарячу лінію» для оперативного збору запитів з гуманітарних питань: українці можуть телефонувати за номером 1545.

Нагадаємо, 2 березня міська влада повідомила, Укрзалізниця запровадила евакуаційні поїзди з Житомира до Львова: поїзди відправлятимуться щодня о 12:00, проїзд безоплатний. З Житомира вдень 3 березня відправився перший евакуаційний потяг. Також 5 березня евакуаційний поїзд виїде з Коростеня до Львова.

Оперативну інформацію від силових структур України станом на 4 березня 2022 року читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, вранці 24 лютого 2022 Путін почав війну з Україною: близько 5:00 розпочалися ракетні обстріли військових об'єктів по всій Україні та уздовж кордону – від Луганська до Житомира. О 6:50 президент Володимир Зеленський оприлюднив звернення щодо введення воєнного стану, через годину після цього Верховна рада проголосувала за проєкт закону про затвердження указу президента «Про введення воєнного стану в Україні». Ввечері 24 лютого президент підписав указ про створення на базі ОДА військових адміністрацій, а згодом своїм указом оголосив загальну мобілізацію по всій країні.

28 лютого українська та російська делегації провели перший раунд переговорів, основною метою яких було припинення вогню на території України та бойових дій. За результатами проведеного 3 березня другого раунду переговорів між Україною та Росією, яка напала на нашу країну, сторони домовились про гуманітарні коридори для міст, біля яких йдуть найзапекліші бої.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна переселенці житло транспорт евакуація  
Матеріали по темі