Культура

У Житомирі завдяки благодійному концерту зібрали близько 460 тис. грн на потреби захисників

16 April 2022, 13:27

Благодійний концерт присвячений Маріуполю 15 квітня у Житомирі організував рок-гурт «Друга Ріка».

На зібрані кошти планують придбати амуніцію для нового десантно-штурмового підрозділу, який відправиться на Схід.

«Головна мета нашого виступу – по-перше, звернути увагу на Маріуполь, який сьогодні є таким форпостом України, і є Україною. Маріуполь – це зараз вся Україна, від Маріуполя сьогодні багато залежить, чи вистоїть вся Україна. Так сталося, що багато наших земляків, а саме житомирян, які формуються у нові військові підрозділи й відправляться на Схід, якщо була б така статистика, то мені здається, що з Житомира було б найбільше. Я, користуючись тією нагодою, що у мене орки знищили два будинки, використав ту фотку для збору коштів. Не на будинок, а для амуніції для однієї з частин, для однієї роти, до якої пішов служити мій брат. Він вже там, на морі. Зрозумів, що воно гарно працює, та фотка так спрацювала, що за декілька днів зібрав близько мільйона гривень. Найактивніші були перші години. Дізнавшись, що формується новий підрозділ – величезний, тисячі захисників – і знаючи про те, що є проблеми з постачанням амуніції навіть, коли маєш гроші. Все це купується, і довго збирається, це не товари повсякденного побуту, не те, що продають в бутіках – це спецодяг, спецамуніція, тактична амуніція, яку шукають по всій Європі, замовляють, і воно довго йде. Так подумав: якщо я сам так багато зібрав, то з «Другою Рікою» маю зібрати у шість разів більше», – розповідає фронтмен гурту «Друга ріка» Валерій Харчишин.


Також фронтмен гурту Валерій Харчишин зі сцени зазначив, що до війни «Друга ріка» планувала дати великий концерт у Житомирі, але ці плани доведеться відкласти до перемоги.

«Надзвичайно хвилююся, бо у рідному місті давно не виступав. Збиралися приїхати з величезним концертом, на стадіоні. Сподіваюся, що це скоро станеться, але поки повоюємо, знищимо ту кацапську чортівню і заживемо ще краще. Слава Україні!», – сказав фронтмен гурту «Друга ріка» Валерій Харчишин.

Рок-гурту вдалося зібрати близько 460 (чотириста шістдесяти) тисяч грн. Проте збір ще триває, тому ви все ще можете підтримати наших захисників. Реквізити – ТУТ

Онлайн-трансляцію благодійного концерту рок-гурту «Друга Ріка» в Житомирі дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: концерт благодійний концерт благодійність Друга Ріка  
Матеріали по темі