Місто

У Житомирі фігурант кримінальної справи пожертвував на потреби ЗСУ майже 120 тис. грн застави

21 April 2022, 13:04

У Житомирі адвокат підозрюваного клопотав у суді, аби заставу, внесену раніше за його підзахисного, перерахували на підтримку армії. Суд клопотання задовольнив: ухвалив перевести на рахунок Нацбанку для підтримки ЗСУ майже 120 000 грн.

Про це 20 квітня повідомила пресслужба Корольовського районного суду м. Житомира.

«До суду надійшло клопотання від адвоката підозрюваного, в якому просили грошові кошти у вигляді застави, в сумі 118 950 грн, які сплачувалися за підозрюваного, перерахувати на спеціальний рахунок на підтримку Збройних Сил України», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, відповідно до нещодавніх змін у КПК з приводу скасування/зміни запобіжних заходів під час воєнного стану, у разі надходження подібних заяв від підозрюваних чи обвинувачених, суд має право застосувати до них особисте зобов’язання замість застави, але виключно за умови, що підсудні бажають використати ці кошти для цілей оборони України.

Ухвалою слідчого судді Корольовського районного суду міста Житомира від 22 березня підозрюваному змінено запобіжний захід із застави на особисте зобов'язання.

Враховуючи, що підозрюваний та заставодавець виявили бажання перерахувати грошові кошти у розмірі 118 950 грн на потреби Збройних Сил України, у зв’язку зі збройною агресією і війною з боку російської федерації, суд постановив ухвалу, якою суму 118 950 грн, переданих у заставу, буде перераховано на рахунок Нацбанку України для підтримки ЗСУ.

Нагадаємо, 28 березня пресслужба Бердичівського міськрайонного суду повідомляла, що фігурант кримінальної справи попросив суд дозволити йому пожертвувати на користь армії заставу, внесену раніше. Суд клопотання задовольнив: ухвалив перевести на рахунок Нацбанку для підтримки ЗСУ майже 91 тисячу гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: застава ЗСУ армія допомога армії  
Матеріали по темі