Суспільство

Релігійна громада у селі Житомирської області проголосувала за перехід до ПЦУ, священник на збори не прийшов

22 April 2022, 18:05

У Страсну П’ятницю, 22 квітня, релігійна громада села Українка, що на Малинщині Житомирської області, проголосувала за перехід до Православної церкви України. Священнослужитель на збори не прийшов, тож люди обурилися та всі входи до храму закрили на замки.

Про це повідомляє пресслужба Малинської міської ради.

«Сьогодні біля Свято-Михайлівського храму села Українка на загальних зборах одноголосно було прийняте рішення про перехід релігійної громади до Православної церкви України. На зібранні були присутні секретар міської ради Василь Майстренко та староста Тетяна Стадченко. Хвилиною мовчання сельчани вшанували загиблих у російсько-українській війні, яка принесла на нашу землю багато страждань і горя. Збори продовжилися у сільській раді, де 137 підписів усіх присутніх було внесено до офіційного протоколу», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що священнослужитель на збори не прийшов. Це неабияк обурило громаду. Тому двері церкви відтепер мають замки, ключі від яких – у жителів громади.

А освячення великодніх кошиків відбудеться в Українці у неділю, 24 квітня, о 5.30 ранку в центрі села біля школи. Обряд буде здійснено настоятелем Православної церкви України.

Нагадаємо, на позачерговій сесії 19 квітня депутати Радомишльської міської ради ухвалили звернення до священнослужителів та прихожан парафій Української православної церкви (московського патріархату), що діють на території Радомишльської міської територіальної громади. Зокрема, депутати міськради поставили вимогу перед «московськими» попами: упродовж 48 години вийти з юрисдикції МП або звільнити церкви.

Як повідомляв Житомир.info, 16 квітня 2022 року Житомирсько-Овруцька єпархія Православної Церкви України інформувала, що з початку війни офіційно про вихід з російської церкви оголосили три парафії та два священнослужителі з районів Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква храм ПЦУ УПЦ московський патріархат священник Малинська громада  
Матеріали по темі