Суспільство

Житомирські екологи нагадали про шкоду від спалювання штучних квітів та попередили про адмінвідповідальність

29 April 2022, 14:32

Перед поминальними днями екологи отримують багато звернень про задимлення, яке йде від кладовищ.

Про це 29 квітня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Зараз надходить багато звернень від громадян щодо задимлення, яке іде від кладовищ. І таке щороку: перед проводами люди прибирають, виносять сміття з місць поховання, а це штучні квіти, вінки, які перетворюються на тонни пластикового сміття», – йдеться у повідомленні.

Екологи нагадують, що пластик розкладається щонайменше 100 років. При спалюванні цієї «краси» в повітря йде велика кількість шкідливих для здоров’я речовин. Найбільшу небезпеку становлять діоксини – сильні канцерогени, які небезпечні в будь-яких концентраціях.

«В цей період працівники Державної екологічної інспекції Поліського округу не будуть стояти осторонь, а посилять заходи контролю по дотриманню природоохоронного законодавства по місцях шани з метою запобігання спалюванню сміття у вигляді штучних вінків та квітів, звісно, на порушників будуть складатись адмінпротоколи», – попереджають у Держекоінспекції та закликають громадян бути відповідальними і свідомими та віддати перевагу живим квітам.

Нагадаємо, у березня 2021 року виконком Житомирської міськради прийняв рішення про про заборону продажу штучних квітів під час поминальних днів.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році житомиряни закликали відмовитися від штучних вінків та квітів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поминальні дні поминальна неділя проводи кладовище цвинтар квіти штучні квіти екологія екоінспекція  
Матеріали по темі