Місто

Про зміни руху транспорту, роботу валідаторів та можливе подорожчання безготівкового проїзду у Житомирі

16 May 2022, 12:23

З понеділка, 16 травня, у Житомирі починають діяти зміни у роботі громадського транспорту на деяких маршрутах.

З чим пов'язані такі зміни, розповів заступник начальника управління транспорту і зв'язку міської ради Микола Єрмаков.

«Тролейбусний маршрут № 1Б змінив частково свій рух, а саме: від вул. Київської по Вітрука, із заїздом на Ціолковського, Космонавтів, з виїздом на Селецьку і на Велику Бердичівську. Дана зміна відбулася у зв'язку з тим, що мешканці вул. Космонавтів вимагали даної зміни, й ми частково на неї пішли. Враховуючи те, що маршрут № 11 перевізником не обслуговується і є потреба забезпечити (сполучення) від проспекту Миру до міського кладовища, були вжиті такі заходи. Частково зараз заїжджає автобусний маршрут №19 на кладовище, він з позначкою «А» і трафаретом «на кладовище». Тобто, через один рейс заїжджає на Лісове і на кладовище, інтервал руху до 15 хв. Також можна сказати, що маршрут №19 на 90 % дублював № 11, тобто не критично», – сказав Микола Єрмаков.


Також у міській раді пояснили, чому не працюють валідатори у приватних маршрутках.

За словами заступника начальника управління транспорту і зв'язку міської ради, враховуючи ситуацією з паливом, для приватних перевізників безготівковий розрахунок невигідний, а ось у комунальному транспорті валідатори працюють.

«Наразі є тенденція з дефіцитом палива, а також з його подорожчанням. Вартість проїзду, якщо розраховуватися за допомогою валідатора, в автобусі становить 8 грн. Перевізник ще сплачує комісію та податки. Зараз розглядається варіант збільшення вартості безготівкового проїзду через транспортну карточку, щоб обґрунтувати витрати даного проїзду. Наразі ведуться перемовини, надіємося, що найближчим часом це питання буде вирішено. У комунальному транспорті працюють валідатори, тому що комунальний транспорт дотується з міського бюджету», – говорить заступник начальника управління транспорту і зв'язку міської ради Микола Єрмаков.

Від сьогодні збільшили кількість комунального транспорту, а також вивчать ситуацію з маршрутом № 7А.

«Відсьогодні випуск тролейбусів ще збільшено, моніториться пасажиропотік, і навіть при можливості відкриття закладів освіти буде збільшено випуск електротранспорту. Випуск сьогодні: 45 тролейбусів і 5 трамваїв. Тролейбус № 7А ходить з інтервалом від 20 до 30 хв. Реагуючи на звернення, працівники ТТУ поїхали обстежити цей маршрут, якщо є така потреба, проблема буде нарощуватися випуску по № 7А, поки це питання вивчається», – каже Микола Єрмаков.

Нагадаємо, 13 травня житомирян попередили про зміни у роботі громадського транспорту на деяких маршрутах.

Як повідомляв Житомир.info, 11 травня заступник міського голови Олександр Шевчук інформував, що у Житомирі громадський транспорт трохи продовжив час роботи, але через проблеми з пальним курсує менше автобусів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт електротранспорт автобус маршрутка проїзд Єрмаков  
Матеріали по темі