Місто

На прощанні з житомирським десантником його мати просила помститися за сина та визволити Україну від російської нечисті

16 May 2022, 13:28

Сьогодні, 16 травня, на Смолянському військовому кладовищі у Житомирі попрощалися із Героєм. Військовослужбовець 13-го окремого десантно-штурмового батальйону імені Героя України полковника Тараса Сенюка ДШВ ЗСУ Сергій Яхимович загинув у бою біля села Курулька Харківської області.

«Вимушений знову вам доповісти про те, що смерть забирає з наших лав найкращих воїнів нашої держави. Від імені 95-ї бригади хочу подякувати за таку достойну людину, яка знаходилася в наших лавах. І хочу сказати, що ця людина себе зарекомендувала гідно та достойно боронила нашу країну. Я вам обіцяю, що кожен свинокацап, який став на межі нашої країни-неньки, буде покараний. І за одного нашого поляжуть сотні цих свинособак. Слава Україні», – каже Артем.


«Сьогодні ми знову ховаємо Героя, справжнього героя новітньої України, який не шкодував власного життя, ще починаючи з 2015 року, ставши на захист нашої Батьківщини в рядах славетного 13-го окремого десантно-штурмового батальйону імені Героя України полковника Тараса Сенюка ДШВ ЗСУ. Будемо гідні його подвигу, пам’ятатимемо про нього вічно», – говорить керівник центру допомоги учасникам бойових дій Ярослав Весельський.

«Я вас дуже прошу, ви теж мої діти та онуки, дуже прошу, щоб смерть мого сина не була марна, щоб визволили нашу Україну від цієї нечисті російської, щоб мої онучки жили у вільній Україні. Я вас дуже прошу, помстіться за нього», – каже мама Сергія Яхимовича Валентина.

Попрощатися з військовими прийшли родичі, військові побратими та містяни.

Нагадаємо, 9 травня на Смолянському військовому кладовищі у Житомирі попрощалися із військовослужбовцем 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців ЗСУ Романом Солонинкою, який загинув у бою під с. Перемога Харківської області.

Як повідомляв Житомир.info, 3 травня 2022 року на Смолянському міському військовому кладовищі в Житомирі прощалися зі воїном-десантником Дмитром Надолинським.

4 травня стало відомо, що, захищаючи Україну, героїчно загинули двоє жителів Бердичева – Микола Войченко та Андрій Сутунов.

7 травня на Смолянському військовому цвинтарі у Житомирі відбулася церемонія прощання із загиблим військовослужбовцем 95-і окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ В’ячеславом Бондарем.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військовий військовослужбовець загибель війна прощання поховання військове кладовище Смолянське кладовище десантник ДШВ 95 бригада Сергій Яхимович  
Матеріали по темі