Місто

У Житомирі комунальне приміщення переобладнають під тимчасове житло для переселенців

1 June 2022, 12:43

У Житомирі реконструюють комунальне приміщення і переобладнають під тимчасове житло для вимушених біженців та інших людей, які потребують прихисток. Реалізація проєкту відбуватиметься за рахунок спонсорських коштів.

Про це журналістам Житомир.info 1 червня розповів директор КУ «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.

«Ми плануємо провести реконструкцію частини приміщення першого поверху багатоповерхівки по вул. Отаманів Соколовських, 7. На сьогодні це приміщення ніяк не використовується і є порожнім, тому ми пропонуємо в цьому приміщенні влаштовувати соціальний прихисток для внутрішньо переміщених осіб. Проєкт планується реалізувати за фінансової підтримки німецького міжнародного товариства Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbHGIZ, яке надає місту безповоротну фінансову допомогу в розмірі 120 тис. євро на реалізацію цього проєкту: це виконання робіт по розробці проєктної кошторисної документації, самі роботи по реконструкції приміщення і закупівля всієї побутової техніки та меблів для облаштування внутрішніх просторів кімнат самого прихистку. Якщо залишаться кошти в рамках цього проєкту, вони будуть витрачені на облаштування додаткових ванних кімнат у навчальних закладах, в яких сьогодні теж перебувають внутрішньо переміщені особи», – розповідає директор КУ «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.У прихистку планують поселити 23 людини, каже Борис Пахолюк.


«Саме приміщення має площу 240 кв м., і в цьому просторі ми плануємо влаштувати сім житлових кімнат для сімей внутрішньо переміщених осіб. І за нашою оцінкою загальна кількість людей, яка одночасно може перебувати в цьому приміщенні, – 23 людини, тобто це люди, які можуть одночасно проживати в цьому прихистку», – каже Борис Пахолюк.

За словами Бориса Пахолюка, проєкт планують виконати протягом чотирьох місяців.

«Сьогодні ми отримали повноваження виконувати цей проєкт і очікуємо, що саме завершення проєкту і заселення людей вже буде за 4-4,5 місяця. Тобто, проєкт розрахований до графіка реалізації на 4 місяці», – говорить Борис Пахолюк.

Нагадаємо, станом на 30 травня у Житомирській області перебувало 96 356 переселенців.

Як повідомляв Житомир.info, 20 травня 2022 року Мінцифри інформувало, що послуга оформлення допомоги для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) повернулася до застосунку «Дія», та надало відповіді на найпоширеніші питання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: переселенець переселенці біженець прихисток  
Матеріали по темі