Місто

У Житомирі на стіні зруйнованого окупантами ліцею створили карту з янголятами, які символізують постраждалих дітей під час війни

6 June 2022, 11:20

4 червня в Україні відзначають день пам’яті дітей, які загинули внаслідок російської агресії (за рішенням Верховної Ради з 2021 року). Цього дня у Житомирі на стіні ліцею №25, який зруйнували російські окупанти, створили карту з янголятами, які символізують постраждалих дітей під час війни.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

«На Житомирщині внаслідок російської агресій постраждало 15 дітей. Троє з них загинули. Символічно, що на стіні 25 ліцею створили карту України з ЯНГОЛАМИ, які символізують постраждалих дітей в Україні та Житомирській області», – йдеться у повідомленні.

В ОДА нагадують, що рівно три місяці тому в цей навчальний заклад влучила російська ракета, яка вщент розтрощила школу, де могли перебувати сотні дітей.

В Україні за даними UNICEF, щодня гине двоє дітей і четверо отримують поранення відтоді, як рф вчинила повномасштабне вторгнення.

Як створювали карту – у відео ОВА

Довідка ОВА: З 2014 року у Луганській і Донецькій областях через збройну агресію рф та інші дії держави-агресора загинули щонайменше 240 дітей. А за 100 днів повномасштабної війни росії проти України жертвами агресивної політики кремля та воєнних злочинів російської армії стала щонайменше 261 дитина. Ще 463 дитини були поранені.

Як повідомляв Житомир.info, на початку червня в Житомирі позаду кінотеатру «Україна» створили патріотичний мурал «Воля». Над його створенням впродовж двох тижнів працювали художники, волонтери та звичайні житомиряни. Цей мурал є третім етапом ініціативи «Мистецтво у бункері: арттерапія для дітей Житомира», яка відбувається в рамках проєкту «Підтримка мам та дітей в умовах війни в Україні».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитина війна ліцей школа ліцей №25 мурал  
Матеріали по темі