Місто

У Житомирі продовжили безоплатне користування місцями розташування реклами, але мер дав два тижні на впорядкування білбордів

10 June 2022, 10:54

У Житомирі звільнення від оплати за тимчасове користування місцями розташування рекламних засобів суб’єктам рекламного бізнесу продовжили ще на місяць – до 1 липня 2022 року.

Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради 10 червня.

«Даний проєкт рішення направлений на підтримку рекламного бізнесу і дозволяє четвертий місяць поспіль не плати за місця розташування рекламних конструкцій по зрозумілих для всіх причинах», - сказав директор департаменту містобудування та земельних відносин Ігор Блажиєвський.

Мер Житомира Сергій Сухомлин зауважив, що він підтримує це рішення, але має фото він інспекції з благоустрою та інших служб щодо жахливого стану деяких білбордів.

«Давайте якщо ми звільняємо бізнес від сплати, то нехай вони ці борди приведуть до ладу, бо стоять не заклеєні, не пофарбовані. За договорами ми можемо, якщо вони знаходяться в такому стані, подавати пропозицію на демонтаж. Тому даємо два тижні часу – чи приводять до ладу, чи ми виносимо інше рішення на виконком», - сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, рішенням виконкому Житомирської міської ради від 28 квітня суб’єктів рекламного бізнесу звільнили від оплати за тимчасове користування місцями розташування рекламних засобів з 1 березня по 1 травня 2022 року. На засіданні міськвиконкому 17 травня дію звільнення від оплати продовжили до 1 червня.

Як повідомляв Житомир.info, 28 лютого 2022 року у Житомирі з’явилися білборди з крилатою фразою прикордонників з остова Зміїний, на честь якої в квітні Укрпошта виготовила марку та конверт. 17 березня мер Житомира у вечірньому зверненні просив рекламні агентства прибрати зовнішню рекламу з ненормативною лексикою, бо багато житомирян цим обурюються. Станом на 22 березня в Житомирі ще була зовнішня реклама з напрямком руху «руського корабля», але деякі білборди з цією фразою вже були демонтовані, також багато рекламних конструкцій в обласному центрі стоять порожні. З середини березня до середини квітня з дозволу Ради оборони області в центрі Житомира зрізали білборди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком реклама Блажиєвський білборд Сухомлин  
Матеріали по темі