Місто

В житомирських лікарнях після 24 лютого скоротилася кількість лікарів та медперсоналу, але не критично

10 June 2022, 17:01

В трьох комунальних лікарнях Житомира з початку повномасштабного російського вторгнення скоротилася кількість лікарів та медичного персоналу, але не суттєво, дехто й досі перебуває у відпустці за власний рахунок (без збереження заробітної плати).

Таку інформацію 10 червня надали в міській раді на інформаційний запит Житомир.info.

Зокрема, в КП «Лікарня №1» станом на 1 січня 2022 року було 1122 працівники, на 1 березня – 1093, на 1 червня – 1087 і 25 людей перебувають у відпустці за власний рахунок.

В КП «Лікарня №2 ім.В.П.Павлусенка» станом на 1 січня 2022 року було 715 працівників, на 1 березня – 700, на 1 червня – 694 і 6 людей перебувають у відпустці за власний рахунок. Водночас в цій лікарні працевлаштовані троє внутрішньопереміщених осіб – один лікар і дві медсестри.

В КП «Дитяча лікарні ім.В.Й.Башека» станом на 1 січня 2022 року було 473 працівники, на 1 березня – 470, на 1 червня – 465 і 33 людини перебувають у відпустці за власний рахунок.

В Центрі первинної медико-санітарної підготовки на 1 січня та 1 березня було 599 працівників, а станом на 1 червня – 581 і одна людина у відпустці без збереження заробітної плати.

«Сьогодні проблем з медичним персоналом немає, навіть ті, хто брав відпустку без збереження заробітної плати, практично всі вже повернулися до роботи. Зрозуміло, що в березні-квітні навантаження на поліклініки було мінімальним, деякі лікарі, медичний персонал знаходилися на «простої». Зараз ми вже розширили графік прийому амбулаторій сімейних лікарів, з понеділка, 13 червня, будемо працювати з 8:00 до 20:00. Як і раніше, у суботу та неділю будуть працювати чергові лікарі та надаватися невідкладна медична допомога. Щодо лікарень – вони працюють в повному обсязі, всі оперативні втручання проводяться в штатному режимі. І найголовніше – після 24 лютого в пологовому відділенні нашої лікарні №1 народилося 455 дітей, це станом на 9 червня, хлопчиків більше, ніж дівчаток», - сказала в коментарі Житомир.info заступниця мера Житомира Марія Місюрова.

Вона наголосила, що з перших днів повномасштабної війни міські лікарні отримували велику кількість гуманітарної допомоги: медикаменти, засоби гігієни, харчування.

«На сьогодні ми маємо ще запас по гуманітарній допомозі: витратні матеріали, розчини, медикаменти, в тому числі – антибіотики. Лікарні забезпечені, необхідне вони докуповують за кошти Національної служби здоров’я України, які надходять на рахунки лікарень. Заробітна плата виплачується вчасно і в повному обсязі», - наголосила заступниця мера.

Нагадаємо, в березні приміщення трьох житомирських лікарень постраждали від російських обстрілів: 1 березня в результаті обстрілу Житомира на Богунії загорілися житлові будинки, повибивало вікна у міській лікарні №2 та обласному перинатальному центрі; 9 березня вибуховою хвилею повибивало вікна в лікарні №1 та міській дитячій лікарні.

Як повідомляв Житомир.info, серед чотирьох комунальних медичних закладів Житомира станом на 1 жовтня 2021 року найбільше вакансій було в лікарні №2. Уряд анонсував в 2022 році встановлення мінімальної зарплати лікарів на рівні 20 тис. грн, а мінімальної зарплати середнього медперсоналу – на рівні 13,5 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня Місюрова лікар медперсонал  
Матеріали по темі