Суспільство

Житомирська область отримала 49 комплектів спортивного інвентарю для територіальних громад, де є «активні парки»

17 June 2022, 15:19

Спорт – це не лише про фізичну форму, а й про психологічне здоров'я. Аби залучити населення до занять спортом, територіальним громадам Житомирської області, які доєдналися до соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України», передали спортивний інвентар.

«Ми сьогодні передавали сумки зі спортивним інвентарем представникам районів, головам державних адміністрацій. Таких сумок у нас 49, оскільки й локацій таких 49 на території Житомирщини. Якщо говорити про створення таких локацій, то вони здійснювалися силами територіальних громад, ми не фінансували, а сумки з інвентарем придбали за державні кошти. Орієнтовна вартість такої сумки близько 7 тисяч грн», – говорить заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець.


Журналістам показали, що саме входить до такої сумки.

«Що входить: безпосередньо сама сумка, 5 скакалок, бадмінтон, фризбі та бумеранг, футбольний м'яч, м'яч для пляжного волейболу, гнучка драбина, тренувальна петля, еластичні мінірезинки, пластикові кулі петанк, дві футболки та куртка. В майбутньому організаторам ми будемо рекомендувати додати м'ячі для баскетболу та футзалу, а також шашки та шахи – це те, що буде популярним», – розповів заступник директора Житомирського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Олег Працюк.

Користуватися цим інвентарем зможуть всі охочі у громаді, адже ціль програми – залучити до занять якнайбільше людей.

«Мета – щоб залучити додатково молодь у період війни. Це соціальний проєкт «активні парки», він саме для цієї молоді, в період тяжкий для нас, коли в країні йде війна. Таким спортом можна займатися невеликими групами й в майбутньому будемо мати здорових дітей, здорову націю для України», – сказала голова Бердичівської РВА Людмила Димидюк.

Охочі позайматися спортом на локації «активний парк», використовуючи цей інвентар, мають звернутися до координатора проєкту у тій місцевості.

«Територіальна громада, яка утримує на балансі цю локацію «активний парк», вона визначає координатора, який за ним доглядає, проводить заняття з населенням. І ось цей координатор буде відповідальний за використання даного інвентарю, він буде зберігатися у цього координатора», – сказав заступник начальника Житомирської ОВА Юрій Денисовець.

Зазначимо, що на території Житомирської ОТГ локації «активний парк» немає.

Нагадаємо, що 23 лютого Кабінет міністрів розподілив субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на виконання окремих заходів з реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України».

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2021 року Житомирська ОДА інформувала, що на в області території відкритих локацій «Активних парків першої черги» буде організовано тренування відповідно до розроблених планів тренувань із залученням модератора (регіонального спортсмена).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: активний парк спорт інвентар  
Матеріали по темі