Новини компаній

Інформація для тих, хто хоче навчитись грати на гітарі

20 June 2022, 11:51

Часто супутником хорошого настрою під час відпочинку, туристичних походів є невеликий музичний інструмент ─ гітара. Мелодія струнного інструменту ні з чим незрівняна. Міняються часи, але популярність гітари не зникає. Вона завжди там, де збираються близькі люди, однодумці, друзі. І, якщо виникло бажання підкорити гітару, – ви на правильному шляху. Хоча навчання гри ─ це складний і непростий процес, однак результат перевершує всі очікування, і відкриває для того, хто освоїв усі навички на професійному рівні, великі горизонти. Але що краще вибрати для початківця. Спробуємо допомогти.

Із чого почати

Потрібно розуміти, що ринок музичних інструментів пропонує велику кількість різновидів інструменту за різними критеріями:

  • ціна, фірма-виробник;
  • дизайн, рівень;
  • якість звучання, можливість виконувати різні партії;
  • матеріал виготовлення, кількість струн.

Хороший опис різновидів цього інструменту ви знайдете на електронних сторінках будь-якого спеціалізованого інтернет-магазину. Там же ви зможете зробити замовлення на придбання однієї із гітар. І все ж, якщо ви – початківець, рекомендуємо звернути увагу на акустичні гітари з металевими струнами. Це саме те, що вам потрібно. Професійні майстри гри рекомендують музиканту-початківцю ще один різновид інструменту класичні гітари з нейлоновими струнами. Щоб звук гітари радував вас та оточуючих, слід звернути увагу на матеріал виготовлення. Дерев'яні акустичні та класичні гітари характеризуються високими звуковими якостями. Вони зручні при навчанні, мають кріплення для ременів, на грифі є анкерний стержень для регулювання вигину, можливість користування медіатором. Зокрема медіатор допомагає початківцю легше перенести період навчання, адже працювати з металевими чи навіть нейлоновими струнами не завжди просто.

За кількістю струн найпопулярнішими вважаються семиструнна, шестиструнна та 8 - струнна гітара. Деякі гітаристи вважають, що 12 струнна - найкращий варіант. Дивіться варіанти в магазині «Гітарний дім».

Навчання гри на гітарі з наукової точки зору

Уроки гітари для дітей і дорослих – не тільки чудове хобі, а ще можливість покращити фізичне і психологічне здоров'я.

Коли дитина вчиться гри, вона відноситься до гітари, як до іграшки. Інструмент зацікавлює, захоплює, а головне – викликає бажання працювати, щоб зробити приємний подарунок батькам. Діти не усвідомлено вбирають в себе навичку працювати і набувають важливого досвіду на все життя. В свою чергу прагнення високих і духовних матерій сприятливо впливає на здоров'я всього організму. Вчені з'ясували, що під час гри на гітарі та прослуховування мелодії беруть участь не лише органи сприйняття, а й весь організм у цілому. Тому вчені зробили висновок, що музика здатна проникати в дитячий і дорослий організм, і це відбувається не тільки завдяки вухам і слуху, а й через шкіру всього тіла, адже шкіра містить спеціальні віброрецептори. Звук поширюється і потрапляє на певну частоту, що відповідає характеристикам органу, та надає на нього певні стимулюючі дії. Гітара виділяє безліч вібрацій, і це відчувається кожним сантиметром тіла дитини чи дорослого. Завдяки такому позитивному впливу, больові відчуття за їх наявності слабшають або ж повністю сходять нанівець. Були випущені спеціальні праці, що доводять, що на здоров'я впливає і висота нот. Музика сприяє поліпшенню настрою, а без неї життя було б дуже сірим і нудним. Але не лише сама музика та пасивне прослуховування може благодатно вплинути на фізіологічний та психічний стан людини. Сам гітарист також піддається позитивному впливу інструменту. Адже завжди дуже приємно зіграти вивчений твір на відмінно після довгої і старанної роботи над ним. Таке відчуття справи справляє терапевтичний ефект.

Тож в добру путь!

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гітара гра на гітарі музика музичний інструмент  
Матеріали по темі