Місто

У Житомирі 29 червня зранку відкриють пожежні гідранти, з яких витікатиме вода

28 June 2022, 19:43

Завтра, 29 червня, з 6:00 у Житомирі будуть відкриті пожежні гідранти, з яких витікатиме вода, це один із етапів промивки, який передбачає випуск води із підвищеним вмістом гіпохлориту натрію через відкриті пожежні гідранти на водопровідних магістралях.

Про це ввечері 28 червня повідомило комунальне підприємство «Житомирводоканал».

«При контакті з повітрям гіпохлорит натрію втрачає свої активні властивості. Випущена вода потрапляє до зливової каналізації та по рельєфу місцевості далі до відкритих водойм, не спричиняючи шкідливої дії довкіллю через незначні концентрації залишкового хлору. Просимо не панікувати і не телефонувати в диспетчерську: велика кількість води на вулицях міста 29 червня – це частина історії про промивку водопровідних мереж та резервуарів, а не про пориви на трубопроводах», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, з 22:00 28 червня до 22:00 29 червня КП «Житомирводоканал» планово промиватиме та дезінфікуватиме мережі: на час дезінфекції не варто використовувати воду для приготування їжі, вода придатна лише для санітарно-гігієнічних та побутових потреб.

Як повідомляв Житомир.info, 16 червня 2022 року у коментарі журналістам директор «Житомирводоканалу» Андрій Нікітін анонсував проведення хлорування мереж у поточному місяці. 21 червня КП «Житомирводоканал» інформувало про планову дезінфекцію мереж, але зазначало, що промивка водогону проводитиметься з 22:00 28 червня до 6:00 29 червня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал гідрант  
Матеріали по темі