Місто

Житомирські поліцейські вдосконалювали знання з домедичної допомоги, тактичної та вогневої підготовки

16 August 2022, 15:47

16 серпня у Житомирі поліцейські вдосконалювали свої знання з тактичної, вогневої та домедичної підготовки. Віталій продемонстрував дії при затримані. Поліцейський каже – це база, яку правоохоронці мають виконувати бездоганно.

«Заступаю на блокпости, на охорону та патрулювання громадського порядку по місту, ці знання дійсно необхідні, тому відпрацьовуємо частіше, ніж до повномасштабного вторгнення», – сказав поліцейський Віталій Кокідько.


Поліцейські вміло збирають та розбирають за кілька секунд зброю, а також стріляють по цілі. Але найбільше уваги під час підготовки приділяють домедичній допомозі. Інструктор роз'яснює, як накласти турнікет ефективно. Анатолій з Юрієм працювали у парі, у результаті їхньої роботи кровотеча була зупинена.

«Такі знання потрібно поновлювати постійно, навіть не враховуючи воєнний стан у державі. Бувають різні випадки поранень під час застосування зброї поліцейськими, під час ДТП, є багато інших ситуацій», – говорить поліцейський Анатолій Андрієвський.

«Краще не доводилось би взагалі, але якщо будуть такі випадки, навички у нас вже є», – додав поліцейський Юрій Кудревич.

Що робити при опіках, переломі, або як надати допомогу людині, яка втратила свідомість – все це правоохоронці відпрацьовували на манекені, аби в реальному житті бути готовим до всього.

«Такі навчання на території всієї області. Сьогодні на навчаннях були присутні поліцейські Житомирського районного управління поліції й відділу поліції №1 Житомирського районного управління. Це не секрет, що країна перебуває у воєнному стані, ситуації бувають різні. Поліцейський, як особа, яка має вселяти впевненість у собі, повинен знати, як допомогти в будь-яких ситуація», – зазначила старший інспектор з комунікації Житомирського районного управління поліції Марина Вітвіцька.

Нагадаємо, 5 серпня у Житомирі близько 300 учасників добровільного формування цивільного захисту вчили, як поводити себе у надзвичайній ситуації не тільки в теорії, а й на практиці.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліцейський підготовка  
Матеріали по темі