Влада

У громаді Житомирської області перевірили готовність навчальних закладів приймати учнів: укриття готові на 86%

17 August 2022, 11:19

16 серпня у межах робочої поїздки до Бердичівської громади Віталій Бунечко, разом із заступником начальника Житомирської ОВА, начальником Бердичівської РДА та представниками місцевої влади перевірили готовність навчальних закладів міста до нового навчального року.

Про це 17 серпня повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

«Протягом двох тижнів, що залишилися, спільно із заступниками проводимо рейди по школах області, щоб визначитися, чи встигли громади підготувати заклади до 01 вересня, насамперед облаштувати укриття. В цілому слід відзначити належний рівень підготовки трьох сховищ, які ми відвідали сьогодні», — сказав Віталій Бунечко.

Як зазначають у пресслужбі ОВА, у Бердичівській громаді цьогоріч до навчальних закладів піде понад 11 тисяч учнів та студентів. Всього тут налічується 35 освітніх закладів різних рівнів. За поточними даними, готовність укриттів у закладах освіти Бердичівської громади складає 86 %. Наразі підготовчі роботи ще тривають. Комісії спільно з ДСНС продовжують огляд захисних приміщень на придатність до використання. Роботи тут проводять згідно з графіком та планують завершити до 20 серпня.

«Головна вимога для кожного дитсадка, школи, університету чи училища – належне укриття з усіма умовами для перебування там. Адже навчання в очному режимі розпочнуть лише там, де зможуть забезпечити безпеку учнів», — наголосив Віталій Бунечко.

Пресслужба ОВА інформує, що рятувальниками розроблено рекомендації та вимоги щодо того, чим має бути оснащене укриття та яким характеристикам повинно відповідати. Зокрема вони мають бути повністю обладнані вогнегасниками, аптечками, мати необхідний запас медикаментів та харчових наборів. Облаштування укриттів передбачає систему вентиляції, місць для сидіння, доступу до питної води й туалету. Там, де не можна буде провести каналізацію, можуть бути тимчасово влаштовані біотуалети. Також потрібно передбачити перебування дітей і педагогів там не менше як на декілька годин, вільний доступ до укриттів, покажчики руху й системи оповіщення.

Освітні заклади, за потреби, можуть на умовах договору використовувати прилеглі облаштовані укриття сусідніх підприємств, але вони повинні розташовуватися не більше як за 50-100 метрів від школи чи садочку.

«Переконаний, що діти зможуть спокійно та безпечно почати навчання з першого вересня, але все залежатиме від готовності кожного окремого закладу. Інспектування стану укриттів у школах області триватимуть і надалі», — підкреслив Віталій Бунечко.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 16 серпня 2022 року до навчання у житомирських школах готуються більше 30 тисяч учнів. Щоправда, за якою формою: очною, дистанційною чи сімейною – вирішуватимуть батьки.

У департаменті освіти зазначили, що у Житомирі напередодні 1 вересня батькам покажуть шкільні укриття, аби вони визначилися із формою навчання для своїх дітей. Деталі у сюжеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа навчання укриття очне навчання дистанційне навчання навчальний рік 
Матеріали по темі