Місто

Водоканал пояснив, чому з 23 серпня не нормалізувався тиск води в центральній частині Житомира

24 August 2022, 14:46

Тиск води в центральній частині Житомира не нормалізувався з 23 серпня, бо роботи з промивки та дезінфекції ще тривають.

Так пресслужба комунального підприємства «Житомирводоканал» відповіла обуреним містянам на невиконані обіцянки. Зауважимо, що це пояснення було як відповідь на один з численних коментарів на Facebook-сторінці КП 23 серпня, окремого повідомлення щодо нових строків нормалізації тиску знайти не вдалося.

«Мова йшла про орієнтовні терміни і у випадку, якщо трубопровід пройде успішно гідравлічні випробування і промивку. Наразі роботи з промивки та дезінфекції водопровідної мережі ще тривають», - пояснили представники водоканалу.

Зауважимо, що 17 серпня інженер з технічного нагляду мереж водопостачання КП «Житомирводоканал» розповідав, що роботи на магістральному трубопроводі завершать найближчими днями, після цього буде проведена гідравліка та промивка з дезінфекцією новопрокладеного трубопроводу, та введення його в експлуатацію.

«Тобто, з наступного тижня, з вівторка (23 серпня), при позитивних результатах лабораторних випробувань, трубопровід буде запущений», - сказав працівник водоканалу.

Скріншот відповіді водоканалу, опублікованої 23 серпня о 10:24

Нагадаємо, житомиряни в центральній частині міста з травня 2022 року потерпають через низький тиск води: від початку травня у Житомирі проводяться роботи з прокладання нового трубопроводу, через що у центральній частині міста у кількох десятків будинків низький тиск води: спочатку говорили, що ці незручності треба перетерпіти 9 тижнів. 1 липня з’ясувалося, що низький тиск води буде до кінця липня. 22 липня водоканал назвав новий термін завершення робіт та нормалізації тиску в центральній частині Житомира – у серпні. 9 серпня з’явилося повідомлення, що у другій декаді серпня підрядна організація має завершити роботи з реконструкції магістрального трубопроводу та ввести його в експлуатацію.

Як повідомляв Житомир.info, 11 серпня 2022 року мер звільнив директора комунального підприємства «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна, який керував КП з 2016 року, у зв’язку із закінченням дії контракту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал вода тиск води 
Матеріали по темі