Місто

У центральній частині Житомира знову буде знижено тиск подачі води: порив магістрального трубопроводу

30 August 2022, 11:27

У центральній частині Житомира 30 серпня знову буде знижено тиск подачі води через порив магістрального трубопроводу.

Про це 30 серпня повідомляє пресслужба комунального підприємства «Житомирводоканал».

«У зв'язку із поривом магістрального трубопроводу, 30 серпня у Житомирі (зокрема в центральній частині міста) буде знижено тиск подачі води. На верхніх поверхах будинків можлива повна відсутність водопостачання. Тиск подачі води нормалізується після відновлення цілісності трубопроводу. Просимо вибачення за незручності!», - йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що 17 серпня інженер з технічного нагляду мереж водопостачання КП «Житомирводоканал» розповідав, що роботи на магістральному трубопроводі завершать найближчими днями, після цього буде проведена гідравліка та промивка з дезінфекцією новопрокладеного трубопроводу, та введення його в експлуатацію.

«Тобто, з наступного тижня, з вівторка (23 серпня), при позитивних результатах лабораторних випробувань, трубопровід буде запущений», – сказав працівник водоканалу.

Проте цього не сталося – тиск води в центральній частині Житомира не нормалізувався з 23 серпня. Тож цього дня пресслужба водоканалу, відповідаючи обуреним містянам за невиконані обіцянки, пояснила, що тиск досі низький, оскільки тривають роботи з промивки та дезінфекції нового трубопроводу. Тиск нормалізувався з 25 серпня, після повного відновлення роботи одного з головних трубопроводів Житомира.

Нагадаємо, житомиряни в центральній частині міста з травня 2022 року потерпають через низький тиск води: від початку травня у Житомирі проводяться роботи з прокладання нового трубопроводу, через що у центральній частині міста у кількох десятків будинків низький тиск води: спочатку говорили, що ці незручності треба перетерпіти 9 тижнів. 1 липня з’ясувалося, що низький тиск води буде до кінця липня. 22 липня водоканал назвав новий термін завершення робіт та нормалізації тиску в центральній частині Житомира – у серпні. 9 серпня з’явилося повідомлення, що у другій декаді серпня підрядна організація має завершити роботи з реконструкції магістрального трубопроводу та ввести його в експлуатацію.

Як повідомляв Житомир.info, 11 серпня 2022 року мер звільнив директора комунального підприємства «Житомирводоканал» Андрія Нікітіна, який керував КП з 2016 року, у зв’язку із закінченням дії контракту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал вода порив 
Матеріали по темі