Місто

«Житомирводоканал» залучить ще одну бригаду та може 2 вересня завершити ремонт трубопроводу і відновити тиск

1 September 2022, 20:50

Комунальне підприємство «Житомирводоканал» збирається 2 вересня завершити ремонт магістрального трубопроводу, через який знижено тиск води.

Про це ввечері 1 вересня повідомила пресслужба водоканалу.

«Продовжуємо замінювати аварійну ділянку магістрального трубопроводу. У роботах задіяно 6 фахівців і 3 одиниці техніки. 2 вересня буде змога долучити до відновлення цілісності трубопроводу ще одну бригаду – якщо під час розкопок не відбуватиметься подальшого руйнування водопровідної мережі, то роботи вдасться завершити завтра», - йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що ввечері 31 серпня комунальники нагадували, що після запуску відремонтованого трубопроводу стався порив на іншій ділянці цієї водопровідної мережі. На вечір останнього дня літа водоканал збільшив тиск подачі води у водогоні «аби мінімізувати спричинені незручності».

Нагадаємо, КП «Житомирводоканал» 30 серпня знову знизило тиск подачі води у центральній частині Житомира через порив магістрального трубопроводу. Комунальники збиралися накласти хомут на місце витоку і до вечора відновити нормальний тиск води, втім трубопровід «виявився абсолютно непридатним для транспортування води» і ремонтні роботи продовжили.

Як повідомляв Житомир.info, житомиряни в центральній частині міста з травня 2022 року потерпали через низький тиск води: від початку травня у Житомирі проводилися роботи з прокладання нового трубопроводу. Незручності треба перетерпіти 9 тижнів, але 1 липня з’ясувалося, що низький тиск води буде до кінця липня. 22 липня водоканал назвав новий термін завершення робіт та нормалізації тиску в центральній частині Житомира – у серпні. 9 серпня з’явилося повідомлення, що у другій декаді серпня підрядна організація має завершити роботи з реконструкції магістрального трубопроводу та ввести його в експлуатацію. 23 серпня пресслужба водоканалу, відповідаючи обуреним містянам за невиконані обіцянки, пояснила, що тиск досі низький, оскільки тривають роботи з промивки та дезінфекції нового трубопроводу. Зрештою тиск нормалізувався з 25 серпня, після повного відновлення роботи одного з головних трубопроводів Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал вода тиск води ремонт трубопровід 
Матеріали по темі