Місто

Міська рада хоче передати ОВА недобудову в Зарічанах, щоб отримати 10 квартир для житомирян, які втратили житло

3 September 2022, 11:49

На сесії Житомирської міської ради 2 вересня депутати проголосували за укладання меморандуму «про партнерство та співпрацю» з обласною військовою адміністрацією та облрадою щодо переобладнання недобудови у Зарічанах під житло для ВПО.

Внести відповідний проєкт рішення до порядку денного позачергової сесії на початку засідання запропонував мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Свого часу ми знайшли недобудовану будівлю двоповерхового корпусу в Зарічанах і тоді зареєстрували цю нерухомість за містом. Зараз є державна програма, яка йде через обласну адміністрацію, і по цій програмі вони можуть витратити кошти на будівництво – добудувати, зробити квартири і передати їх під житло ВПО (внутрішньо переміщені особи). У нас в місті є деяка кількість людей, які втратили житло внаслідок авіаційних ударів, ми цим сім’ям показували це приміщення, деякі сказали, що воно їм підходить. По даному меморандуму ми передаємо це приміщення на обласну військову адміністрацію, вона робить ремонт і передає частину квартир тим, хто втратив житло в Житомирі», - пояснив Сергій Сухомлин.

Перед голосування мер нагадав про пропозицію: зазначити у меморандумі, що не менш ніж 30% кварти мають отримати саме житомиряни, які мають статус ВПО, бо втратили житло через ворожі обстріли.

«Пункт 1.5 доповнити словами «з яких не менше 10 сімей, які втратили житло на території Житомирської міської територіальної громади», - зачитав пропозицію директор юридичного департаменту Євгеній Черниш.

За словами мера Житомира, реалізація проєкту коштуватиме не менш ніж 40 млн грн.

Нагадаємо, в серпні 2017 року мер Житомира розповідав, що знайшли на балансі комунального підприємства «Житомирбудзамовник» недобудований гуртожиток в Зарічанах на 150 місць, який може допомогти з вирішенням житлового питання для молодих лікарів, педагогів чи учасників АТО. На засіданні міськвиконкому 20 червня 2018 року мер розповідав, що КП «Центр інвестицій» завершує розробку проєкту добудови цієї споруди під соціальне житло – 38 однокімнатних квартир для медичних працівників.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні міськвиконкому 21 лютого 2018 року з балансу комунального підприємства «Житомирбудзамовник» на баланс комунального підприємства «Центр інвестицій» передали два об’єкти незавершеного будівництва: житловий будинок у Житомирі на вул. Маликова, 24 та гуртожиток обласного наркодиспансеру на 150 місць, що знаходиться за адресою: Житомирський район, с. Зарічани, шосе Бердичівське, 3.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада меморандум ОВА житло ВПО Зарічани недобудова  
Матеріали по темі