Здоров'я

У Житомирській області збільшується кількість недужих на коронавірус: за тиждень захворюваність зросла на 41%

5 September 2022, 12:55

У Житомирській області продовжує зростати рівень захворюваності на коронавірус. Так, за минулий тиждень в області зареєстрували понад 800 випадків COVID-19. А це на 41% більше, ніж тижнем раніше.

Дані про епідемічну ситуацію щодо поширення коронавірусної хвороби в Житомирській області за період з 29 серпня по 4 вересня надала Державна установа «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я».

«Захворюваність COVID-19 в Житомирській області щотижня продовжує зростати. За звітний тиждень (29.08.2022-04.09.2022) зареєстровано 816 випадків захворювання, показник 67,9 на 100 тис. населення. За звітний тиждень відбулось зростання на 41%. Щотижня збільшується кількість зразків біоматеріалу, що доставляється до вірусологічної лабораторії обласного центру для проведення ПЛР-досліджень та підтвердження діагнозу. Показник позитивних результатів ПЛР-досліджень за минулий тиждень залишається досить високим (48%). Зростання кількості позитивних результатів також свідчить про поступове ускладнення епідемічної ситуації», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що випадки реєструвались по всій території області. Найвищий рівень захворюваності залишається на Коростишівщині – показник становить 234,9 на 100 тис. населення. Рівні захворюваності, що перевищують середньо обласний показник, фіксуються в м. Бердичеві та Житомирі, а також на території колишніх Андрушівського, Бердичівського, Житомирського, Ємільчинського, Попільнянського, Олевського районів.

Основні показники серед осіб з COVID-19 з початку пандемії в області:

Як повідомляв Житомир.info, за тиждень з 22 по 28 серпня 2022 року в Житомирській області на коронавірус захворіло понад 600 осіб, серед яких 95 дітей та 16 медичних працівників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус лабораторний центр ОЛЦ  
Матеріали по темі