Місто

Житомир на 95% готовий до початку опалювального сезону, - начальник управління комунального господарства

21 September 2022, 13:07

Житомир вчасно увійде в опалювальний сезон, - у цьому запевнив директор «Житомиртеплокомуненерго» на виконкомі 21 вересня.

«Хоч першого (ред. жовтня) запустимо місто. Не зрозуміло, з якою вартістю газу, але запустимо», - каже директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

«Готові, все місто буде з теплом», - додає мер міста Сергій Сухомлин.

За словами начальника управління комунального господарства, на зараз технічна готовність міста до зими на рівні 95%.

«Буквально вчора проводили нараду з керівниками управляючих компаній, які обслуговують житловий фонд. Зараз ми оцінюємо готовність десь на 95%. Але практично всі роботи, які заплановано виконати, вони будуть завершені до 1 жовтня. Зараз у нас теплокомуненерго проводить завершення робіт по декількох теплових мережах по заміні. Загалом, у цьому році було замінено 4 км теплових мереж - це досить суттєво», - розповідає начальник управління комунального господарства Житомирської міської ради Олександр Марцун.


Зрештою, з 26 вересня комунальники візьмуться за останній етап підготовки до опалювального сезону - перевірку систем теплопостачання.

«Це останній штрих такий, перед початком опалювального сезону заповнити системи і перевірити якість виконаних робіт, що виконувалися протягом літнього періоду», - каже Олександр Марцун.

Чи не єдиним, відтак головним чинником, що може вплинути на затримку запуску опалювального сезону, Олександр Марцун називає війну та можливі її наслідки. Але і на цей випадок є чіткий план дій.

«Затримки можуть бути пов'язані, по - перше, з війною, вона продовжується і ніхто не застрахований від прильотів. Але і цей випадок пропрацьований з керівниками комунальних та житлових підприємств, різні варіанти надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути в військовий період», - зазначив начальник управління комунального господарства Житомирської міської ради.

Нагадаємо, 2 вересня мер Житомира пояснив, навіщо з міського бюджету виділили 11 млн грн на придбання модульних котелень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опалювальний сезон тепло опалення теплокомуненерго 
Матеріали по темі