Влада

В Житомирі хочуть створити добровільне формування цивільного захисту для розбору завалів та допомоги постраждалим

3 October 2022, 14:16

Міська влада збирається утворити добровільне формування цивільного захисту Житомирської міської територіальної громади.

Відповідний проєкт рішення виконкому оприлюднений 30 вересня на сайті міської ради.

«Відповідно до статті 27 Кодексу цивільного захисту України, постанови Кабінету Мiністрів України від 21 серпня 2013 року № 616 «Про затвердження Положення про добровільні формування цивільного захисту», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою проведення допоміжних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та широкого залучення громадян до дій, пов'язаних із широкомасштабною збройною агресією Російської Федерації проти України на території громади, виконавчий комітет міської ради вирішив утворити добровільне формування цивільного захисту Житомирської міської територіальної громади», - йдеться у проєкті рішення.

В проєкті положення зазначається, що добровільне формування створюється для виконання допоміжних робіт із запобігання виникненню або ліквідації надзвичайної ситуації та її наслідків, а саме:

поверхневий розбір завалів, розчистка маршрутів руху техніки (за наявності необхідного обладнання i створення безпечних умов);

виконання заходів щодо забезпечення постраждалого населення (розгортання та утримання тимчасових пунктів проживання (обігріву).

Після прийняття рішення про створення добровільного формування формуються списки добровольців відповідно поданої заяви та заповнення анкет на офіційному caйті Державної служби України з надзвичайних ситуацій htpp://dmpo.gov.ua.

«До складу добровільного формування на добровільних засадах включено громадян України, які досягли 18-річного віку і здатні за своїми здібностями та станом здоров’я виконувати покладені на них обов’язки. Добровільне формування очолює керівник, який призначається та звільняється розпорядженням міського голови. Керівник здійснює керівництво добровільним формуванням та несе персональну відповідальність за виконання покладених на нього завдань. Добровільне формування оснащується засобами, що забезпечують виконання покладених на нього завдань із запобігання і ліквідації надзвичайної ситуації та її наслідків. Керівник формування несе відповідальність за збереження одержаних матеріально-технічних засобів. Після завершення робіт матеріально-технічні засоби повертаються за розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації», - прописано у проєкті положення.

Також до проєкту рішення додається організаційна структура добровільного формування цивільного захисту Житомирської міської ТГ:


Нагадаємо, на початку серпня у Житомирі провели навчання кількох десятків помічників рятувальників, а загалом добровольців було майже 300.

Як повідомляв Житомир.info, 5 квітня 2022 року ДСНС закликало громадян записатися в добровольці з цивільного захисту для розбору завалів і рятування людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком рятувальник добровільне формування 
Матеріали по темі