ДОПОМОГА

Ветеран АТО з Житомира йде пішки від Одеси до Яремче, щоб зібрати гроші на авто для військових

4 October 2022, 17:45

Колишній учасник АТО, а нині житомирський волонтер Олександр Швецов задля благодійної мети – збору коштів на два пікапи та мікроавтобус для військових – вирушив пішки з Одеси до Яремче. Чоловік взявся долати маршрут протяжністю у 800 тисяч метрів з прапором та милицями, адже ходить на протезі, бо ж ліву ногу втратив у 2014 році, в бою під Луганськом. Втім, ані це, ані що інше, каже, не стане на заваді допомоги побратимам.

«Зараз знаходжусь під Одесою, пройшов вже 15 кілометрів. Почав йти від моря, де пляж Ланжерон, де дельфінарій стоїть. Від Одеси до Яремче – 800 000 метрів, і щоб люди мені допомогли здолати цю дистанцію, кожен метр – це гривня. Таким чином ми змогли б зібрати кошти на два пікапи і на один мікроавтобус. Для того, щоб допомогти нашим побратимам на Херсонському напрямку, побратимам, які на Донецькому напрямку і, тим, що на кордоні з білоруссю – попросили мікроавтобус для перевезення особового складу», - розповідає ветеран АТО Олександр Швецов.

Окрім збору коштів, Олександр своїм прикладом хоче мотивувати інших побратимів не здаватися і, попри все, іти тільки вперед.

«Показати таким самим, які і я, ветеранам, які отримали важкі поранення, що з цим можна жити, ходити великі дистанції і тому подібне», - каже Олександр Швецов.

Долати дистанцію Олександру допомагають як друзі, так і незнайомці.

«Допомагають побратими, які мешкають у цих містах, що поруч. Я іду з якогось місяця в інше, вони мені підганяють авто, я там ночую у спальному мішку, а вранці встаю і починаю іти далі з того ж місця. Також люди, які донатять, скорочують мені дистанцію і допомагають ЗСУ. Я щойно йшов повз об'їзну Одеси і стоїть блокпост, я їду з прапором, з милицями, вони посміхаються, я посміхаюсь. Їде багато машин, сигналять, підходять військові, люди вітаються. Я тільки почав свій шлях і мені дуже подобається, що Одеса дуже проукраїнська. Усюди прапори, українські графіті, реально прикольно», - ділиться чоловік.

На час виходу сюжету, волонтеру вже вдалось зібрати близько 70 тисяч гривень. Втім це лише початок. Тому Олександр Швецов закликає небайдужих долучатись до доброї справи, яка допоможе на крок наблизити перемогу.

Номер рахунку ПриватБанк: 5168 7520 0394 0627 Швецов Олександр

«Прошу усіх, хто бачить це відео, це звернення – донатити. Допомагати не тільки мені, допомагати всім волонтерам Житомирщини, України, донатити на ЗСУ. Цим самим ви пришвидшуєте перемогу і, дай Боже, щоб вона настала, якнайшвидше», - каже Олександр Швецов.

Нагадаємо, в Житомирі з 8 вересня і до 9 жовтня триває благодійний аукціон «Зігрій котика ЗСУ», щоб зібрати 100 тис. грн на термобілизну для наших захисників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Швецов волонтер  
Матеріали по темі