Влада

Пожежу на енергетичному об'єкті в Житомирі, яка виникла внаслідок ранкового ракетного удару, ліквідували

10 October 2022, 17:55

Уранці 10 жовтня стався ракетний удар по одному з енергетичних об'єктів Житомирської міської громади, внаслідок чого виникла пожежа. Нині пожежа на об’єкті ліквідована.

Про це близько 17:00 год. повідомив голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Сьогодні вранці стався ракетний удар по об’єктах критичної інфраструктури України та одному з енергетичних об'єктів Житомирської громади. Російські терористи намагалися залишити нас без світла та посіяти паніку. Проте вони вчергове помилилися. Станом на зараз пожежа на об’єкті ліквідована. Енергетики вже підключають до мережі частину обладнання на підстанції, що зазнала удару. Жертв та постраждалих немає. Одну ракету збила наша ППО», – йдеться у дописі.


Також Бунечко зазначив, що тривають роботи з відновлення енергопостачання в усіх населених пунктах області. Зважаючи на те, що аварійні роботи проводяться в багатьох регіонах, можливі тимчасові відключення електроенергії під час переведення споживачів на резервні лінії живлення. Над цим в області зараз працюють 26 бригад енергетиків. Тимчасові перебої з електрикою можливі у 90 з майже 1700 населених пунктів області.

«Звертаюся до жителів Житомирщини! Щоб спростити роботу нашим ремонтним бригадам маємо використовувати електроенергію свідомо. Для цього необхідно обмежити використання потужних електроприладів з п’ятої до десятої години вечора», – закликає голова ОВА.

Нагадаємо, в Житомирі майже по всьому місту відновили водопостачання, але задля економії тролейбуси і трамваї поки не запускають. Українців просили 10 жовтня з 17:00 до 22:00 обмежити споживання електроенергії, щоб пройти критичні навантаження електромереж. Також житомирян просять не користуватися ліфтом.

Як повідомляв Житомир.info, 10 жовтня 2022 року близько 9:00 ворог наніс удар по енергетичній інфраструктурі Житомирської області, зокрема, Житомир був знеструмлений та залишився без водопостачання. Начальник ОВА повідомив, що по Житомирській області вранці 10 жовтня було випущено дві ворожі ракети, одну з них збила ППО, та відрапортував, що «за менш ніж 2,5 години ми відновили повністю електропостачання». Після 10:30 в обласному центрі почало з’являтися світло, а близько 11:00 міська рада повідомила, що водопостачання в Житомирі відновлюється. Після 13:00 мер інформував, що в лікарнях Житомира вже відновили електропостачання, роботи над відновленням водопостачання ще тривають. Держспецзв'язку попереджало про перебої із мобільним інтернетом і мобільним зв'язком у різних регіонах країни, зокрема, і в Житомирі.

Президент Володимир Зеленський закликав українців 10 жовтня 2022 року перебувати в укриттях, а головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що країна-терорист російська федерація завдає масованих ракетних та авіаційних ударів по території України, застосовує ударні БПЛА.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія обстріл відключення Бунечко пожежа  
Матеріали по темі