Місто

Віялових відключень по Житомиру не буде, але електроенергію можуть вимикати в «пікові» години

19 October 2022, 11:37

Віялових відключень в Житомирі не буде, будуть технічні і нетривалі.

Про це 19 жовтня об 11:03 повідомила міська рада з посиланням на інформацію енергетиків.

«Це пов’язано із навантаженнями на трансформаторні підстанції. Коли напруга критично зростає, трансформатор вимикається. Як тільки пікове навантаження зникає, електроенергію знову вмикають. Якщо ж не користуватися таким «запобіжником», є великий ризик того, що трансформатор вийде з ладу. Тоді цілі райони міста можуть лишитися без електроенергії, кажуть енергетики. Зранку вже довелося відключити частину Крошні, верхньої Польової, центр та Довженка. Відключення триватиме до 1-2 годин», - йдеться у повідомленні.

В міській раді наголошують, що відключення пов’язані у першу чергу з вмиканням у мережу великої кількості побутових приладів і закликають економити та свідомо ставитися до ситуації.

В коментарі Житомир.info директор з розвитку мереж АТ «Житомиробленерго» Олександр Шибистюк пояснив, що відключення можливі і сьогодні у вечірні «пікові» години.

«Вранці було відключення електроенергії у зв’язку з дефіцитом потужностей по ранковому «піку», коли було максимальне споживання електроенергії, максимальне навантаження на мережу: запускаються виробничі процеси по підприємствах, люди починають працювати. Це відбувається через дефіцит електроенергії в мережі. Вчора було пошкодження на одному з елементів електроенергетики, пошкодження дуже значні, ремонтні роботи будуть тривати точно не один день, тому поки ми повинні жити в таких реаліях. Допускаємо, що ввечері теж можливе таке відключення, але точно поки не можу сказати, все буде залежати від ходу ремонту на вчорашньому пошкодженні», - сказав директор з розвитку мереж обленерго.

Щодо районів відключення, то Олександр Шибистюк зауважив, що на сайті обленерго публікують графіки відключень, де є перелік вулиць, які можуть бути відключені.

«Намагаємося працювати таким чином, щоб одній й ті самі споживачі не були тривалий час відключені, тому йде розподілення по районах», - сказав Олександр Шибистюк.

Станом на 11:30 19 жовтня в оприлюдненому графіку відключень були такі вулиці Житомира:

Нагадаємо, вранці 18 жовтня в Житомирі ворог знову вдарив по об’єкту енергозабезпечення. По обіді мер Житомира розповів, що після влучання трьох ворожих ракет по об’єкту енергетичної інфраструктури міста постраждали двоє мирних жителів, одна людина ушпиталена. Станом на вечір частина Житомира вже була зі світлом, електрики продовжують працювати, а рішення щодо виходу на лінію трамваїв і тролейбусів прийматимуть вночі. Останні райони Житомира підключили до електроенергії близько 22:00.

Як повідомляв Житомир.info, начальник ОВА Віталій Бунечко інформував, що після ранкового ворожого удару 18 жовтня 2022 року 11 населених пунктів Житомирської області залишилися без світла. Ввечері керівник ОВА розповів, що пожежа після ракетного удару була ліквідована рятувальниками протягом 3 годин, з більш ніж 150 тисяч абонентів, які залишилися без світла зранку, вдалося під'єднати вже понад половину споживачів, ремонтні роботи тривають.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія економія обленерго відключення Шибистюк  
Матеріали по темі