Місто

Водоканал почав роботи з прокладання трубопроводу, житомирян попереджають про зниження тиску води

7 November 2022, 14:27

Водоканал завершив підготовчі роботи і з 7 листопада розпочинає прокладати останню ділянку північного магістрального трубопроводу.

«Станом на сьогодні по кредиту Світового банку замінено вже близько 9,5 км водоводів КП «Житомирводоканал» і зараз підійшов час до останньої завершальної ділянки протяжністю 450 метрів північного водоводу. Саме сьогодні ми розкриваємо водогін діаметром в 1000 мм, як тільки він буде розкритий, почнеться санація нової труби», - говорить директор КП «Житомирводоканал» Роман Ілик.

Починаючи з 8 листопада та до кінця грудня, у центральній частині міста у сотні будинків буде низький тиск води. Особливо це можуть відчути ті, хто живе на верхніх поверхах багатоповерхівок. Директор водоканалу розповідає, що зробили задля мінімізації незручностей.

«Будуть незначні перебої з водопостачання, аби їх мінімізувати ми зробили новий графік робіт насосних станцій. У нас насосна станція третього підйому резервуари будуть перекриті у пікові вечірні години, щоб не забирати воду з мережі. Додатково зроблено дві перетинки водопровідних для підсилення тиску. Але ми розуміємо і прогнозуємо, що будуть перебої, тому просимо мешканців віднестися до цього з розумінням. Ми плануємо до кінця грудня завершити цю ділянку робіт», - розповідає Роман Ілик.

Під час ремонту попередньої ділянки житомиряни також потерпали через низький тиск води. Тоді на ремонт «Житомирводоканалу» знадобилося близько чотирьох місяців, хоча планували виконати роботи швидше.

«Це був початок війни, проблеми з дизпаливом. Проблеми технічного характеру: те, що ми бачили на картах, не відповідало дійсності, доводилося змінювати трасування роботи працівників та самої мережі водоканалу по Каховській. Це спричинило те, що графік вводу в експлуатацію водопроводу по вулиці Каховській не задовольняв містян, ні житомирську міську владу», - заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

За словами заступника Житомирського міського голови, зробили все, аби під час ремонту даної ділянки не виникло попередніх проблемних ситуацій.

Таких ризиків не повинно бути. Тому що працівники водоканалу інженерно-творчо підійшли до цього процесу. Вже знаючи ті нюанси, проблеми з якими ми зіштовхнулися під час минулих літ, ми змінили трасування для того, аби ті проблеми, які виникли на Каховській, були максимально мінімізовані», - сказав Сергій Конратюк.

Відновити нормальний тиск води планують у грудні, але робота з реконструкції північного магістрального трубопроводу триватимуть до кінця зими. По завершенню містянам обіцяють покращення якості води та стабільне водопостачання.

Нагадаємо, 18 жовтня 2022 року в КП «Житомирводоканал» розповідали, що наприкінці жовтня розпочнуть прокладати останню ділянку північного магістрального трубопроводу протяжністю в 600 метрів. Зазначалося, що ці роботи вплинуть на тиск води. Найбільше це відчують житомиряни, які живуть у центральній частині міста. 27 жовтня пресслужба КП «Житомирводоканал» повідомила про початок робіт з прокладання останньої ділянки північного.

Як повідомляв Житомир.info, житомиряни в центральній частині міста з травня 2022 року потерпали через низький тиск води: від початку травня у Житомирі проводяться роботи з прокладання нового трубопроводу, через що у центральній частині міста у кількох десятків будинків низький тиск води: спочатку говорили, що ці незручності треба перетерпіти 9 тижнів. 1 липня з’ясувалося, що низький тиск води буде до кінця липня. 22 липня водоканал назвав новий термін завершення робіт та нормалізації тиску в центральній частині Житомира – у серпні. 9 серпня з’явилося повідомлення, що у другій декаді серпня підрядна організація має завершити роботи з реконструкції магістрального трубопроводу та ввести його в експлуатацію. Тиск води в центральній частині Житомира нормалізувався з 25 серпня, після повного відновлення роботи одного з головних трубопроводів міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал вода магістральний трубопровід 
Матеріали по темі