Фоторепортаж

Потріскані сходи та затишні лавки - як виглядає відремонтована за 32 мільйони набережна у Житомирі. Фоторепортаж

9 November 2022, 16:10

У 2019 році розпочалися роботи з капітального ремонту та благоустрою території набережної річки Тетерів. Під пішохідним мостом розчищали чагарники, зрізали дерева, розбирали стару плитку.

Очікувана вартість реконструкції у 2018 році спершу становила 33,7 млн грн. Згодом в тендерну документацію вносились зміни та коригувалася ціна. Наприкінці грудня 2018 року управління капітального будівництва Житомирської міськради уклало договір з переможцем торгів ДП «Фаворит ОПТ» ЗАТ «Фаворит», яке зобов’язалось здійснити реконструкцію набережної за 16,4 млн грн. 28 листопада 2019 року Управління капітального будівництва Житомирської міської ради повідомило про намір доплатити підряднику за реконструкцію набережної ще 16 млн 958,6 тис. грн, додаткові роботи мали бути виконані до кінця 2020 року.

21 жовтня 2021 року ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info розповів міський голова Сергій Сухомлин розповів, що підрядник вже готовий здати об’єкт, але у членів комісії є невеликі претензії до якості, тому набережну не готові прийняти в такому стані. 22 листопада начальник УКБ В’ячеслава Глазунова інформував, що підрядна організація всі недоліки виправила, об’єкт готовий до експлуатації і його планують здати до кінця 2021 року.

4 листопада на сайті міської ради оприлюднили проєкт рішення виконкому «Про передачу на баланс виконаних робіт по об’єктах будівництва». Роботи по об’єкту будівництва «Капітальний ремонт благоустрою території набережної річки Тетерів в місті Житомирі з розміщенням об’єктів фізичної культури і спорту (I черга)» передали на баланс трьом комунальним підприємствам: «Парк», «Міськсвітло» та «Міський інформаційний центр».

За цей час, поки приймали об’єкт, місцеві вуличні «митці» вирішили внести свої зміни у концепцію дизайну. Так, вандали вже вкотре обмалювали та обписали цензурними й нецензурними словами верхню альтанку та деякі гранітні плити.

Час не пошкодував металеві елементи конструкції листків та деяких перил - на них присутні прояви іржі.

Один з плафонів ліхтарів, на якому закріплена камера, відсутній. Деякі сходини потріскалися, а одна навіть хитається.

Проте це не заважає цьому місцю бути дуже популярним серед містян. Гортайте карусель та насолоджуйтеся віртуальною прогулянкою та прекрасними краєвидами набережної.


Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: набережна тетерів парк 
Матеріали по темі