Місто

Скільки коштує «перевзутися» до зими на шиномонтажах Житомира та коли це краще робити

17 November 2022, 16:50

Мокрий сніг, морози та ожеледиця - такий прогноз погоди від обласного гідрометеоцентру на найближчі дні для Житомирщини. Тож від ранку 17 листопада на шиномонтажах міста кипить робота.

«Штук до десяти десь. З пів на дев'яту ми почали, навіть не знаю, котра зараз година. Коли випадає сніг, морози, то всі починають з’їжджатися», - говорить працівник шиномонтажу Артур.

У черзі на заміну літньої гуми стоїть і пан Віктор.

«Сніжок випав, значить потрібно вчасно «перевзутися» - це безпека дорожнього руху, пішоходів», - каже водій Віктор.

Скільки коштуватиме «перевзути» автівку цьогоріч, Віктор іще не знає, однак певен: буде дорожче, аніж минулого року.

«Літня гума на дисках 15, зимова на 14. Минулого року я платив 160 грн. Цього року, думаю, буде за 200».

До прикладу, замінити гуму на джипі з 17 радіусом шин, цьогоріч вартує чи не удвічі дорожче, - розповідають на шиномонтажі, що знаходиться у середмісті.

«Було 650 грн, а зараз 1000 грн», - розповідає працівник шиномонтажу Микола.

Вартість послуги залежить від низки факторів, - роз’яснює працівник шиномонтажу Сергій.

«В залежності, яка машина, яка модель, як ти з нею мучишся, скільки ти робиш, скільки на це йде часу, матеріалу і від того вартість залежить. Від 700 грн і до 1400 грн», - коментує працівник шиномонтажу Сергій.

Зокрема, така вартість послуги в шиномонтажі на місцевому авторинку. За словами тамтешніх працівників, вартість не значно підвищилась.

«Все змінюється: ціни на пальне, їсти хлопці хочуть і одягатися. Трішки подорожчало, але незначно. Наприклад, минулого року «перевзути» 15 розмір коштувало 600 грн, то цьогоріч - 800 грн. Я думаю, що на 200 грн - це не так глобально», - зауважує Сергій.

А от, що дійсно глобально і дивує, зізнається Сергій - це те, що водії щороку чекають до останнього і їдуть перевзуватися з першим снігом.

«Найчастіше приїжджають, коли вранці прокидаються і бачать, що сніг лежить. Навіть постійні клієнти, щороку приїжджають, і не знають, що потрібно їхати, коли снігу немає».

А саме - готуватися до зими з осені.

«Листя падає з каштану, одразу потрібно їхати на шиномонтаж. Бо як йде дощ, на листі слизько, як при ожеледиці. Не потрібно чекати зими. Якщо хочуть якісно усе зробити, потрібно приїздити завчасно, у вересні - жовтні», - звертається до водіїв Сергій.

Врешті, вчасна заміна гуми на автівці – це, перш за все, безпека і водіям заздалегідь варто потурбуватися цим питанням, аби не опинитися учасником ДТП і не наражати на небезпеку інших.

Нагадаємо, під Житомиром на трасі Київ-Чоп 5 грудня 2021 сталась ДТП, в якій загинула сім’я. Діти перевозились без автокрісел, а колеса були на літній гумі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шиномонтаж зимова гума заміна гуми зима сніг машина 
Матеріали по темі