Економіка

В ОВА нагадали, що до 1 грудня бюджетні установи Житомирської області повинні укласти договори на постачання газу

18 November 2022, 16:50

Бюджетні установи Житомирщини повинні терміново укласти договори на постачання газу у 2023 році.

Про це 18 листопада повідомила пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації.

«Для забезпечення бюджетних організацій Житомирщини природним газом за фіксованою ціною 16,39 грн за кубометр їм необхідно ТЕРМІНОВО укласти нові договори з ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг. Термін – до 1 грудня 2022 року», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що договори укладатимуться на період з 01.01.2023 по 31.03.2023 включно.

Житомирської ОВА звертає увагу, що у випадку незаключення договору з ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг» у зазначений термін постачання природного газу буде здійснюватися постачальником за ціною близько 70 грн за 1 м3.

«Непідписання договору та потрапляння на постачальника «останньої надії» призведе до перевитрат бюджетних коштів та неефективного їх використання в умовах воєнного стану в країні», – наголошують в ОВА.

В обласній військовій адміністрації також нагадують, що Нафтогаз Трейдинг з 1 вересня цього року по 31 березня 2023 року постачає бюджетним установам природний газ по 16 390 гривень з ПДВ за 1000 кубічних метрів (без урахування послуг на транспортування та коефіцієнта, який застосовується у разі замовлення потужності на добу наперед).

Це прописано у відповідному Положенні постанови Кабміну від 19 липня 2022 року №812 (із змінами і доповненнями, внесеними постановою Кабміну від 29 липня 2022 року №839).

Щоб привести діючі договори у відповідність до вимог Положення, Нафтогаз Трейдинг у першій декаді серпня цього року розіслав бюджетним установам проєкти додаткових угод.

Якщо бюджетна установа приймає цінову пропозицію Нафтогаз Трейдингу, то виконує алгоритм дій для укладання Договору.

Також компанія здійснює розсилку проєктів Договору на постачання природного газу на період 1 січня – 31 березня наступного року та Протоколу переговорів.

Укласти всі необхідні документи потрібно до 1 грудня. Договір має укладатися виключно з дотриманням вимог ЗУ «Про публічні закупівлі».

Як повідомляв Житомир.info, 30 вересня 2022 року Житомир із робочим візитом відвідала делегація нардепів та представників Нафтогазу на чолі з Юрієм Вітренком. Спільно з керівництвом міста та області останні оглянули модернізовану ТЕЦ, яка працює на відходах деревообробної промисловості. Під час зустрічі йшлося, зокрема, про реалізацію у місті трьох проєктів, які дозволять зекономити, перетворюючи побутові відходи та щепу від деревини на тепло й електроенергію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ Нафтогаз Нафтогаз Трейдинг постачання газу договір бюджетна установа ОВА  
Матеріали по темі