Здоров'я

У житомирській лікарні зникло світло під час операції, але лікарі успішно завершили хірургічне втручання

24 November 2022, 18:18

Удень 23 листопада після масованих ракетних ударів по інфраструктурних об’єктах країни в Житомирі зникло світло. Якраз у цей час у житомирській лікарні №2 оперували хворого після інсульту. Операцію завершували на акумуляторних батареях і генераторній станції.

Про це 24 листопада повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Учора відділення інтервенційної кардіології КП «Лікарня № 2» проводило ургентне оперативне втручання 69-річному пацієнту. У чоловіка стався інсульт, його оперували за допомогою ангіографа. Відбувалося це у період повітряної тривоги, під час котрої зникло світло у місті. Операцію завершували на акумуляторних батареях ангіографа і генераторній станції лікарні», – розповідають у міськраді.

Зазначається, що на сьогодні стан пацієнта стабільний. Динаміка позитивна.

У міськраді дякують лікарям за міцний медичний фронт.

Нагадаємо, після масованих ракетних ударів російських окупантів по інфраструктурних об’єктах в різних регіонах України 23 листопада у Житомирі близько 15 години почалися проблеми з електропостачанням, лиже ближче до вечора світло почали вмикати в окремих районах.

Як повідомляв Житомир.info, восени 2021 року для житомирської міської лікарні №2 ім. В.П. Павлусенка придбали ангіограф останніх моделей японської компанії Toshiba (Canon). Завдяки новому апарату пацієнти отримуватимуть медичну допомогу при лікуванні серйозних серцево-судинних захворювань. Лікарі відділення пройшли навчання в Інституті серця МОЗ і вже проводять діагностику на обладнанні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня лікарня №2 операція світло електрика елекроенергія  
Матеріали по темі