Економіка

До державної програми іпотечного кредитування «єОселя» вже надійшло понад 20 тис. заявок, видано 83 кредити

28 November 2022, 17:03

У рамках державної програми іпотечного кредитування видано вже 83 кредити, переважна більшість – для військовослужбовців.

Про це 28 листопада повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

«Вже понад 20 тисяч заявок від потенційних позичальників отримали банки в рамках державної програми іпотечного кредитування єОселя. 6 417 заявників мають попереднє позитивне рішення банків. Далі на них чекає підтвердження даних, пошук квартири та підготовка документів. 83 кредити вже видано. Переважна більшість з них - для військовослужбовців», - йдеться у повідомленні.

Мінекономіки розповідає, що серед тих, хто вже скористався програмою, — сім’я слідчого з Кременчука, яка давно потребувала власного житла. Але відсотки по іпотекам були високі, на перший внесок не вистачало. Дізнавшись про іпотечне кредитування під 3% від держави, чоловік подав заявку через Дію. Тепер з дружиною та донькою вони – власники нової квартири.

Учасниками програми можуть стати військовослужбовці за контрактом, захисники України, силовики/правоохоронці та члени їхніх сімей і категорії, що працюють у державному та комунальному секторах: медики, педагоги, науковці.

У програмі передбачені максимально пільгові умови позики – кредит під 3% до 20 років з початковим внеском від 20%. Наразі в програмі беруть участь 5 банків: Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус Банк та Sky Bank.

Нагадаємо, на початку жовтня нова державна програма доступного кредитування для українців «єОселя» запрацювала в тестовому режимі, її доопрацюввали для запуску у застосунку «Дія»: зараз подати заявку можна через портал «Дія».

Як повідомляв Житомир.info, 2 серпня 2022 року Уряд затвердив для державної компанії «Укрфінжитло» умови забезпечення доступного іпотечного кредитування для чотирьох категорій громадян. 23 листопада Міністерство розвитку громад та територій оновило регіональні показники опосередкованої вартості спорудження житла, які, зокрема, застосовуються при визначенні розміру пільгових кредитів, що надаються окремим категоріям громадян для вирішення житлових питань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: житло іпотека єОселя Мінекономіки кредит 
Матеріали по темі