Місто

У «Житомирводоканалі» монтують генератори, аби бути готовими до блекауту

9 December 2022, 10:30

У Житомирі 8 грудня працівники водоканалу почали роботи із монтажу генераторів, аби забезпечувати подачу води в місто у разі блекауту.

Про це 8 грудня повідомило КП «Житомирводоканал».

«Сьогодні працівники водоканалу проводять пусконалагоджувальні роботи електрогенераторів, щоб мати змогу забезпечити кількагодинну подачу води у місто у випадку блекауту. Частину генераторів нам надав у якості гуманітарної допомоги UNICEF, найпотужніші - придбані за рахунок бюджетних коштів, виділених Житомирською міською радою», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 29 листопада в рамках зустрічі мера Сергія Сухомлина з Послом США в Україні Бріджит Енн Брінк Житомиру пообіцяли передати генератори і трансформатори.

Як повідомляв Житомир.info, 24 листопада 2022 року мер розповідав, що Житомир отримав першу партію генераторів, а друга вже прямувала до міста, але через великі черги на кордоні були затримки.

А 24 жовтня 2022 року на позачерговій сесії міськради з резервного фонду бюджету Житомирської міської територіальної громади виділили 65 млн грн на придбання генераторів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: генератор водоканал "Житомирводоканал" водопостачання вода електропостачання електроенергія блекаут 
Матеріали по темі