Культура

Житомирське управління культури організовує пригодницькі квесторії, даруючи дітям новорічний настрій

20 December 2022, 16:12

Так символ прийдешнього року, чорний кролик, на ім'я «БО», запрошує дітлахів до новорічної квесторії, що проходить у житомирському Домі української культури. За легендою, учасники інтерактивно – пригодницького квесту, разом з казковими персонажами, мають віднайти дорогу до Святого Миколая. Стежки до неї навмисне переплутав Тигруля, якому не хочеться розлучатись зі званням символа року. Проте, він готовий забути усі образи на кролика «БО» та розповісти, як потрапити до Миколая, якщо діти виконають всі його завдання. Допомагати дітлахам та кролику взялась Ельфійка Анабель, котра віднайшла перший конверт із завданням.

Діти з захопленням поринули у світ пригод: шукали конверти, відгадували загадки, танцювали та співали. Неабияке захоплення та позитивні емоції в малечі викликала кімната SILVER PARTY.

Зрештою, діти відмінно впорались із завданнями Тигрика та нарешті зустрілись зі Святим Миколаєм, який винагородив їх за старання і добрі вчинки подарунками. По завершенні квесту, діти наввипередки ділилися враженнями.

«Мені сподобалось виконувати завдання, веселі були», - ділиться учасниця квесторії Вероніка.

«Мені найбільше сподобалось шукати пакунок в залі», - додає Ілля.

«Ми шукали листи, танцювали, робили завдання», - говорить Валерія.

«Мені більш за все запам’яталось, коли ми грались в конфеті і шукали лист», - каже учасник квесторії Ілля.

«Дуже класні», - зазначає Поліна

«Мені сподобалось дуже», - підсумовує Ілля.

«Я люблю квести. Мені найбільше сподобались загадки, бо я люблю їх розгадувати різні задачки. Я потоваришував з Іллею, провів гарно час. Отримав багато емоцій і пошурупав мізками», - зізнається Микола.

Поділяють радість зі своєю малечею й батьки.

«Тільки позитивні емоції. Йому подобаються заходи, коли весело, щось дізнатись нове, казкові герої. Дуже сподобалось», - коментує мама учасника квесторії Інга.

Тішаться, що все вдалося і організатори квесторії.

«Після таких заходів діти відчувають емоційну підтримку, а в умовах воєнного стану надзвичайно важливо дати дітям справжнє дитинство - подарувати свято», - розповідає начальниця управління культури Житомирської міської ради Ілона Колодій.

Графіки активностей, які влаштовує для дітей міське управління культури можна знайти на офіційному сайті Житомирської міськради, управління та у телеграм каналі omi_zt.

«Там в першу чергу можна дізнатися про всі події, які відбуваються в нашому місті. Квесторії, майстер-класи, читання зі Святим Миколаєм, з Сантою, з казковими героями. Це все відбувається на безоплатній основі», - пояснює Ілона Колодій.

Втім, є одне «але» - кількість місць обмежена. Тому, варто поспішити, аби не прогавити свого шансу поринути у казку.

«На сьогоднішній день є ще 10 місць на 23 грудня на квесторію, тому запрошуємо. А 26 грудня, 4 січня у нас будуть майстер-класи на 15.00, а також читання з казковими героями на 17.00. Також ми всіх запрошуємо до резиденції Святого Миколая, яка працює у нас в парку з 12.00 - 16.0. Тому, запрошуємо всю малечу до нас у гості», - запрошує начальниця управління культури Житомирської міської ради Ілона Колодій.

Нагадаємо, 15 грудня у Житомирі стартував «Чемпіонат зі швидкочитання», який проводить міське управління культури.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: квесторія управління культури Колодій 
Матеріали по темі