Суспільство

У Житомирській області на одну вакансію – 9 претендентів, торік було майже вдвічі менше

21 December 2022, 15:51

У Житомирській області на одне вільне робоче місце претендує 9 осіб, торік було 5.

Про це йдеться в інтерв’ю газети «Ехо» з директоркою Житомирського обласного центру зайнятості Галиною Корінною. Текст інтерв’ю 21 грудня був опублікований на сайті центру зайнятості.

Так, розповідаючи, як змінився ринок праці під впливом війни в нашій області, Галина Корінна зауважує, що загалом вплив повномасштабного російського вторгнення на ринок праці некритичний.

«Варто зазначити, вплив російського вторгнення на ринок праці в цілому не такий катастрофічний, як можна було очікувати. Адже українці роз’їхалися по всіх куточках країни і світу, тож різкого стрибка в кількості безробітних у нас не відбулося. За 11 місяців 2022 року статус безробітного на Житомирщині отримали близько 23400 людей. І це на 1800 менше, як за цей час у 2021 році. Всього ж користувались послугами понад 39300 жителів області», – каже Галина Корінна.

Водночас директорка обласного центру зайнятості додає, що пропозиція вільних робочих місць суттєво скоротилася.

«Внаслідок війни дуже скоротилась пропозиція вільних робочих місць, через що влаштуватись на нову роботу стало вдвічі складніше. Для порівняння: цьогоріч загалом роботодавці подали нам майже 16200 вакансій, а в минулому році за цей період ми мали 28100 пропозицій. На початку нинішнього грудня в нас було зареєстровано 923 вакансії, а торік на цю ж дату – 2200. Зараз на одну вакансію – 9 претендентів, торік було 5. Хоча в перші місяці війни навантаження сягало майже 20 кандидатів на одне вільне робоче місце», – коментує Галина Корінна.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією Житомирської обласної служби зайнятості від 14 грудня 2022 року, термін добору працівника на подану вакансію у середньому по області складає 10 днів. Найбільш оперативно знаходили претендентів на робочі місця на Брусилівщині, Попільнянщині, а також Ружинщині та Чуднівщині – 4-5 днів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості ЦЗ вакансія безробіття безробітний робота ринок праці працевлаштування Корінна  
Матеріали по темі