Місто

Від однієї до трьох тисяч гривень: у Житомирі майже 100 обдарованих учнів отримали премії

22 December 2022, 10:53

Майже сотня обдарованих учнів освітніх закладів Житомира отримала премії.

Про це 21 грудня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Бути розумним круто — 97 учнів освітніх закладів міста отримали премії для обдарованої молоді», – зазначають у міськраді.

Зазначається, що у департаменті освіти 21 грудня нагороджували учнів та вихованців освітніх закладів Житомира за перемоги у конкурсах і турнірах. Так, обдарована молодь громади виборола призові місця на Всеукраїнських інтелектуальних конкурсах «Мирний космос» та «Математичний занзібар», на обласних етапах Всеукраїнських турнірів юних раціоналізаторів та винахідників, хіміків, з інформаційних технологій, за створення власних мультимедійних краєзнавчих проєктів «Врятувати від забуття», «Мандруй рідним краєм», дослідницьких робіт з історії «Моя Батьківщина Україна».

Діти розповіли про проєкти й конкурси, в яких брали участь, та поділилися емоціями.

«Упродовж 2-х місяців під наглядом викладача я виготовляв ракету для конкурсу «Мирний космос». Мені довелося пройти кілька відбірних турів, щоб потрапити на конкурс», — поділився емоціями учень ліцею №24 Іван Сухін.

«Під час конкурсу «Математичний занзібар», у якому я брала участь, пролунала повітряна тривога і нам довелося перейти у бомбосховище, але це не завадило нам у вирішенні завдань, наша команда посіла 2-ге місце» — розповідає учениця ліцею №25 Анастасія Литвинчук.

«Вчитися і розвиватися потрібно постійно. Головне — не опускати руки після невдалих спроб», — наголосила учениця Наукового ліцею Житомирської політехніки Марина Войтович.

«Кожен має знайти для себе свою особисту мотивацію, адже ставати розумнішою і розвиватися круто. Грошова премія стала приємним бонусом, отже знання дають змогу заробляти», — зауважила учениця Наукового ліцею Житомирської політехніки Дарина Павлюк.

Заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова у коментарі Житомир.info зазначила, що дітям, а також їхні педагогам передбачені премії на загальну суму 283 тисячі гривень (педагогам премії поки що не вручали): дітям – від 1 тис. грн до 3 тис. грн, педагогам – від 1 тис. грн до 5 тис. грн.

Нагадаємо, 6 жовтня 2022 року в міській раді вручили стипендії міського голови 53 житомирським учням за участь у загальноміських конкурсах та олімпіадах, а також конкурсах МАН. Загальна сума призначених стипендій – 98 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2021 року в сесійній залі Житомирської міської ради вручили стипендії міського голови переможцям загальноміського конкурсу «Обдарованість року»: 30 школярів отримали по 1000 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: премія стипендія дитина обдарована дитина обдарованість департамент освіти Місюрова  
Матеріали по темі