Новини компаній

Що таке ігровий телевізор і в чому його особливості

28 December 2022, 15:03

Компанія Sharp представила ігровий телевізор із діагоналлю 86 дюймів. Роздільна здатність пристрою становить 3840х2160, а частота оновлення екрана - 120 Гц. Такі параметри порадують тих, хто планує придбати якісний ігровий телевізор https://comfy.ua/flat-tvs/. Панелі цього типу відрізняються від стандартних технічними характеристиками. Вони з'явилися порівняно недавно і стали окремим класом. Розглянемо риси ігрових телевізорів.


Відмінності від стандартних моделей

Візуальна різниця не помітна, але технічна - істотна. Головна особливість - розмір екрана від 40 дюймів, але може перевищувати 80. Завдяки цьому зображення добре видно в процесі гри.

Розмір екрана має співвідноситися з роздільною здатністю. Для моделей на 40″ мінімальна вимога - це Full HD. Деталізація тут не найчіткіша, але прийнятна. Більш популярні варіанти - 2K і 4K. Зустрічаються моделі і з 8K, але їхній недолік полягає в малій кількості контенту для такої роздільної здатності.

До ігрових телевізорів також висувається низка вимог:

  • наявність режимів і адаптація під "важкі" ігри;
  • впровадження технологій, що відповідають за плавність процесу на екрані;
  • висока або адаптивна частота оновлень;
  • способи підключення сторонніх гаджетів.

Цим параметрам повинен відповідати телевізор для геймерів. Але є й інші критерії, які забезпечують повноцінний процес відтворення контенту.


Важливі вимоги до геймерських телевізорів

Щоб панель мала ігровий статус, вона повинна відповідати таким критеріям:

  • Екран із кутом огляду не менше 178°. Рівень яскравості та контрастності - на належному рівні. Добре себе зарекомендували матриці LED, OLED і QLED.
  • Мінімальні показники затримки введення. Точність рухів персонажа можлива при низькому тайм-ауті. Це підвищує рівень маневреності в процесі гри.
  • Підтримка Смарт-ТВ. Такі платформи значно розширюють можливості пристрою.
  • Сумісність з ігровими приставками. Бажано - з декількома типами геймерських гаджетів (Xbox, PS4, PS5).
  • Підтримка HDR, що точно передає кольори. В іграх можуть бути присутніми складні відтінки, які слід правильно відобразити на екрані для посилення задуманого ефекту.

Завдяки таким параметрам телевізори відповідають запитам геймерів.

Що врахувати під час вибору

Бажано, щоб телевізор надійшов у продаж не більше 3 років тому. Це особливо актуально для ігор з високими вимогами. Нові пристрої відрізняються актуальною специфікацією. Діагональ монітора підбирайте залежно від відстані між телевізором і користувачем.


Для розміщення в спальні або кабінеті підійде панель до 50 дюймів. Якщо вибрати більшу модель, кут огляду буде занадто великим. Це зробить ігровий процес не комфортним навіть за чіткої деталізації. Для вітальні з великим диваном або кріслами-мішками вибирайте моделі від 55 дюймів. Встановлення такого телевізора допоможе облаштувати домашній кінотеатр.

Колонки - ще один критерій. Вони створюють ідеальну ігрову атмосферу з ефектом повного занурення. Події, що відбуваються на екрані, здаватимуться природними. Тут потрібна врівноваженість, оскільки при близькому розміщенні гравця до монітора колонки можуть заважати.

З огляду на ці вимоги, ви купите телевізор, який підійде насамперед для ігор. Зазирніть на Comfy.ua і вибирайте модель, з якою ви отримаєте винятковий досвід від ігрового процесу.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ігровий телевізор Comfy 
Матеріали по темі