ДОПОМОГА

Родичам зниклих безвісти нагадали три основні умови інформаційної безпеки

2 January 2023, 13:51

В Офісі Уповноваженого зі зниклих безвісти наголошують: родичі повинні дотримуватися правил інформаційної безпеки в інтернеті, інакше можна нашкодити процесу пошуку та навіть життю їхніх рідних.

Про це 2 січня повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Три вимоги інформаційної гігієни:

1. Не передавайте власникам/користувачам пабліків, телеграм-каналів чи груп паспортні й особисті дані про себе чи зниклого родича.

2. Довіряйте лише офіційним пошуковцям, а саме: Офісу Уповноваженого зі зниклих безвісти, Національному інформаційному бюро, СБУ, Координаційному штабу з поводження з полоненими.

3. Якщо випадково побачили на фото чи відео у пабліку (навіть ворожому) рідну людину, зробіть скриншот, стоп-кадр, запишіть дату і час допису, випуску новин. Усе це допоможе професійному пошуку й може бути доказом у такій роботі.

«Втратили зв’язок із рідними, зробіть усе згідно з чітким алгоритмом дій. Публічність у мережі заважає й ускладнює процес пошуку людини. Слід пам’ятати головне правило: не нашкодь! Ми ж своєю чергою зробимо все можливе, щоб ви якнайскоріше змогли обійняти своїх рідних», – наголосив Уповноважений зі зниклих безвісти Олег Котенко.

Якщо ви втратили зв’язок із близькою людиною, можете звернутися на «гарячу лінію» 0 800 339 247 або ж написати у WhatsApp/Viber/Telegram на номер (095) 896-04-21. Також можна повідомити про зниклого особисто Уповноваженому за телефоном (099) 792-01-26.

Нагадаємо, в грудні 2022 року у Житомирській області почав працювати офіс Уповноваженого зі зниклих безвісти.

Як повідомляв Житомир.info, 25 квітня 2022 року пресслужба Міністерства соціальної політики України інформувала, що родичі зниклих безвісти людей можуть отримати пенсію по втраті годувальника.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінреінтеграції зникнення безвісти зниклий Уповноважений Котенко 
Матеріали по темі