Місто

Синоптики зафіксували температурний рекорд в Житомирі 1 січня, але за кілька днів тепло змінять морози

2 January 2023, 15:45

На вулиці сонячно, у парку зеленіє трава, а стовпчик термометра показує +11. Температурні показники, зафіксовані на початку січня в новому 2023 році в Житомирі та області, стали рекордними за останні майже 80 років регулярних спостережень, що проводяться тутешнім гідрометцентром. Фахівці роз’яснюють, ця синоптична ситуація склалась через антициклон, який прийшов до нас з Північної Африки.

«Поле підвищеного тиску і вихід повітряної маси з Північної Африки обумовив на вчорашній день, 1 січня, абсолютний температурний максимум. В Житомирі він становив +15ºС, якщо бути точною, то це +14,8ºС. По території області також +13ºС - +14ºС. Це є абсолютним рекордом не лише для 1 січня, а загалом для всього січня, за всю історію спостережень», - розповідає синоптик Житомирського обласного центру з гідрометеорології Людмила Заруцька.

Такі погодні гойдалки пані Людмила жартома називає «подарунком від природи».

«Щоб ми мали можливість заощадити на енергоресурсах, щоб наші захисники не мерзли»

Зрештою, за підрахунками синоптиків плюсова температура іще протримається упродовж кількох днів. А вже ближче до вихідних на заміну прийдуть спершу дощі, а слідом і заморозки зі снігом.

«У нас 5 січня очікується проходження серії атмосферних фронтів. Пройдуть дощі помірної інтенсивності і дещо знизиться на декілька градусів температура повітря. Наприкінці тижня, 6 січня, варто очікувати нового трансмеридіального вторгнення арктичного повітря. У зв’язку з ним, по всій території області температурний режим знижуватиметься до значень нижче нуля градусів. В окремі ночі може становити до - 11ºС морозу. Також можливе утворення снігового покриву з 7 січня», - підсумовує синоптик Людмила Заруцька.

Тож, синоптики радять, попри лагідний початок січня, все ж готуватися до зниження температур та одягатися по погоді, аби не захворіти.

Прогноз погоди на найближчі дні читайте за посиланням.

Фоторепортаж про квіти та котики, прикрашені ялинки у дворах і весняну погоду наприкінці 2022 року у Житомирі дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: погода прогноз погоди зима синоптик сніг холод тепло Заруцька 
Матеріали по темі