Здоров'я

Медогляд, УЗД, кардіограма: у Житомирській міській громаді почала працювати мобільна бригада репродуктивного здоров’я

6 January 2023, 16:09

З початку нового року у Житомирській міській територіальній громаді розпочала свою діяльність мобільна бригада репродуктивного здоров’я.

Про це 6 січня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«З початку нового року у Житомирській міській територіальній громаді розпочала свою діяльність мобільна бригада репродуктивного здоров’я, яка надає медичні послуги, зокрема, акушерсько-гінекологічну, терапевтичну, консультативно-медичну допомогу внутрішньо переміщеним особам, особам з інвалідністю та іншим вразливим групам населення за місцем їх постійного чи тимчасового проживання. Надання зазначених послуг можливе у межах впровадження проєкту «Мобільні бригади СРЗ» (сексуально-репродуктивного здоров’я). Донором проєкту виступає Фонд Народонаселення Організації Об’єднаних Націй (UNFPA)», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мобільна бригада сформована на базі Житомирського обласного перинатального центру і тісно співпрацює із Житомирським міським центром соціальних служб міської ради, який скоординовує надання мобільних медичних послуг у Житомирській міській територіальній громаді.

За місцем проживання можна отримати такі послуги:

- медичний огляд гінеколога та сімейного лікаря;

- УЗД-дослідження;

- електрокардіограма;

- консультація з питань жіночого здоров’я, включаючи до- та післяпологовий період, здоров’я матері, грудне вигодовування та догляд за дитиною;

- консультація з питань ВІЛ-інфекції та захворювань, що передаються статевим шляхом;

- медична та соціально-психологічна підтримка постраждалих від домашнього та інших видів насильств, у тому числі, пов’язаних з війною.

За більш детальною інформацією про можливість отримання послуги можна звертатися до Житомирського міського центру соціальних служб міської ради. Адреса: майдан Польовий, 8, каб. 101 (Прозорий Офіс), контактний телефон 063-354-65-20.

Як повідомляв Житомир.info, 5 січня пресслужба Житомирської обласної ради інформувала, що КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» поповнилася сучасним обладнанням – 128-зрізовим комп’ютерним томографом Siemens вартістю близько 40 млн гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медогляд мобільна бригада репродуктивне здоров’я  
Матеріали по темі