Місто

«Житомирводоканал» отримав великий генератор у якості гуманітарної допомоги із Фінляндії

1 February 2023, 10:38

У житомирському водоканалі з’явився ще один генератор потужністю аж 888 кВт.

Про це 1 лютого повідомляє пресслужба КП «Житомирводоканал».

«Ми думали нас нічим не здивувати жодними розмірами, але цей генератор показав нам, як ми помилялися. Гігантського красеня розміром з будиночок ми отримали у якості гуманітарної допомоги від Grundfos Environment, Finland. Потужність Cummins C1100D5 - 888 кВт. У випадку надзвичайних ситуацій генератор стане однією із ланок, яка дозволить забезпечувати водопостачання містян», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 9 січня житомирський водоканал отримав потужний генератор на 400 кВт від міжнародної організації.

У пресслужбі КП «Житомирводоканал» для Житомир.info уточнили, що генератор отримали 30 січня.

Як повідомляв Житомир.info, 30 грудня 2022 року журналісти Житомир.info дізнавалися, як працюватимуть генератори, скільки вони споживають пального та чи вплине їх робота на тариф.

8 грудня 2022 року працівники «Житомирводоканалу» почали роботи із монтажу генераторів, аби забезпечувати подачу води в місто у разі блекауту.

29 листопада 2022 року в рамках зустрічі мера Сергія Сухомлина з Послом США в Україні Бріджит Енн Брінк Житомиру пообіцяли передати генератори і трансформатори. 24 листопада 2022 року мер розповідав, що Житомир отримав першу партію генераторів, а друга вже прямувала до міста, але через великі черги на кордоні були затримки.

А 24 жовтня 2022 року на позачерговій сесії міськради з резервного фонду бюджету Житомирської міської територіальної громади виділили 65 млн грн на придбання генераторів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал Житомирводоканал генератор 
Матеріали по темі