Місто

Комунальний автобусний маршрут у Житомирі майже дублюватиме трамвай, долю якого будуть вирішувати після перемоги

6 February 2023, 16:59

Вже від завтра, 7 лютого, у Житомирі запустять новий автобусний маршрут №2, який дублюватиме рух трамвая. Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні 6 лютого. Детальніше про схему руху комунального автобуса розповідає заступник мера Олександр Шевчук.

«Автобусний маршрут №2 буде у нас починатися з майдану Перемоги і протягом руху по Бориса Тена він не буде повертати на Східну, бо у нас там на паралельній вулиці Шевченка є два автобусні маршрути. Він рухатиметься по Бориса Тена до Сльоти, далі повертати направо, виїжджати біля Промавтоматики і наліво повертати з Вітрука на Корольова».

Відтак, за маршрутом №2 «майдан Перемоги - М’ясокомбінат» курсуватиме вісім автобусів, з інтервалом між рейсами у 10 хвилин.

«Маршрут почне своє курсування в робочому графіку від 6 години до 21:30. Проміжки між рейсами плануємо від 8 до 10 хвилин. Далі будемо регулювати. Все залежить від пасажиропотоку, можливо будемо збільшувати, або скорочувати», - роз’яснює заступник мера.

Вартість проїзду на новому маршруті буде як і в інших міських автобусах, - зауважує заступник мера.

«У нас всі вимоги і умови перевезення на всіх автобусних маршрутах однакові: до комунального, і до приватного обмежень немає».

Що ж стосується подальшої долі трамваїв, то і мер, і його заступник, запевняють: автобуси - не заміна трамвая, а альтернатива. Адже, через ворожі ракетні обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури існує значний дефіцит потужностей. Тому, поки запустити рейковий транспорт місту не під силу.

«Трамваї є, зараз знаходяться в ДЕПО, працівники не «розганяються», вони тимчасово на простої», - коментує заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

«Ми не забезпечені електроенергією, десь 40% не вистачає і тому ми постійно виключаємо котельні, ми відключаємо об’єкти водоканалу, щоб вписатися в ліміти і не було аварійних відключень. Війна закінчиться і будемо далі дивитися на стратегію. Можливо нам нададуть гранти, які на сьогодні дає Євросоюз, на заміну колій, це інша ситуація. Тому, що буде з трамваями ми будемо вирішувати після нашої перемоги», - підсумовує Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, у Житомирі з 16 листопада 2022 року не курсують трамваї, 24 січня 2023 року в ТТУ інформували, що досі бракує потужностей електроенергії, і якщо на маршрут вийдуть трамваї, то у містян можуть бути перебої з електрикою.

21 грудня під час засідання виконкому повідомили, що отримані від Естонії автобуси будуть пробувати запускати за маршрутом трамвая. Подаровані Естонією автобуси приїхали до Житомира 3 січня 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком автобус трамвай транспорт Шевчук 
Матеріали по темі